|
Wprowadzenie na rynek nowego POJAZDU - strona 2 |
Wprowadzenie na rynek nowego POJAZDU
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A jakie korzyści odniosę przesiadając się z klasycznego roweru na to coś...? Sorry, ale założenie, że rower nie jest dla tego konkurencją jest z gruntu fałszywe- jest konkurencją i to poważną. Argument, że rower muszę "taszczyć ze sobą", a to nie, jest śmieszny. Już to widzę, jak jadąc np. na randkę w restauracji wnoszę ze sobą takie coś z kołami mokrymi od błota- proszę się naprawdę zastanowić nad zasadnością stosowania podobnej argumentacji... A co do konkurencji dla roweru w wielkich miastach- rower jest na pewno wygodniejszy, ładniejszy, bardziej praktyczny i do tego ładniej się nazywa. Takie jest moje zdanie, ale nie przekreślam szans tego wynalazku. Dla mnie jest to coś, co może się sprawdzić np. jako środek lokomocji w nadmorskich kurortach czy parkach rozrywki itp. To właśnie byłby chyba dobry kierunek.
Już tłumaczę, jestem wysokim facetem: 195 wagi w okolicach 90km masy(spora część to umysł)... W takiej sytuacji mój środek ciężkości przypada stosunkowo wysoko - obciążam kierownicę i następuje silny balans. Podpowiadam rozwiązanie: - pojazd o zwiększonym rozstawie osi (wcale niekoniecznie składak), zresztą musi być kila wersji... - a gdybyś rozwinął koncepcję i "akumulował" nadmiar energii w kole zamachowym, wówczas energia kinetyczna koła umożliwiałaby dynamiczną jazdę przy starcie na skrzyżowaniach i przy podjazdach pod niewielkie wzniesienia, unikałoby się typowego "pompowania"... - zyskujesz ciekawy przedrostek w nazwie: Kinetic Na twoim miejscu dopracowanym produktem zainteresowałbym Niemiecką Izbę Rzemieślniczą lub jakiś podmiot holenderski - to są rynki na których produkt może być strzałem(zastrzykiem) w... (portfel)
No przy takich gabarytach, faktycznie może być ciężko jechać Stepnogą, chyba żeby zrobić dłuuuugą kierownicę. Ale mając prawie 2 metry ciężko jest też prowadzić fiata seicento a jeździ ich dużo :)
Dziękuję wszystkim za opinie (rzetelne) i wciąż jestem otwarty na krytykę! Pochlebstwa też chętnie przyjmę Pozdrawiam
Zapomniałeś o Bromptonie.
Ciekawa nowinka! Myślę ze przy odpowiednich nakładach na reklamę sprzeda się w dużej ilości. Samych rowerów w polsce sprzedaje się 2 miliony rocznie, sprzedaj 10% z tego a będziesz bogaty
Tak rzeczywiście to bardzo proste zabrać 10% rowerowego rynku nieznanej nikomu firmie z nieznanym produktem z nakładami na reklamę pewnie 100x mniejszymi niż liderzy rynku rowerowego :)
Biznes generalnie nie jest prosty. Poza tym nie zabierasz rynku rowerowego tylko tworzysz nowy, mniejszy
niestety żaden biznes nie jest prosty! oczywiście i tak życzę powodzenia i trzymam kciuki!
Właśnie o tym mówię, a co dopiero wprowadzając coś takiego. Oczywiście, że odpowiedni marketing zapewni ci sukces pewnie, ale to nie są tysiące a raczej setki tysięcy jak nie miliony w skali roku i naprawdę dobra kampania w mass mediach. Nastaw się na jakiś wizerunek eko i kreuj to ile się da, ale czy się uda... who knows. Staraj się aby pokazywały to stacje TV jako ciekawy wynalazek czy coś takiego, w takim dzień dobry tvn np często pokazują różnych zapaleńców danego tematu którzy zrobili z pasji biznes itp.
Moim zdaniem musisz pozyskać przedstawicieli w innych krajach UE, którzy gotowi będą zaryzykować i poświęcić trochę swojego czasu i zaangażowania co może się opłacić. Dajmy na to, że będziesz miał przedstawiciela w Niemczech i Wielkiej Brytanii, sam działając w Polsce. To jest 140 milionów ludzi, niech 100 spośród nich kupi twój produkt raz na miesiąc. Zysk ogromny.
Jakoś nie widzę tego. Konkurentem dla roweru czy motorynki toto nigdy nie zostanie. Co do pieniędzy na marketing - one też nie zawsze sukces zapewnią.
Pamiętacie o pewnym rewelacyjnym wynalazku, który miał i rower i klasyczne chodzenie odesłać do lamusa ? Nie pamiętacie ? To przypominam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Segway_HT Ilu z forumowiczów ma to coś w domu ? Ilu zamiast chodzenia tego używa ? Ktoś wątpi, że ich kampania marketingowa była zła, lub, że mało funduszy na nią mają ? A skonstruował to nie byle kto tylko człowiek, któremu miliony na całym świecie wiele zawdzięczają.
Ja widzę na tym ochroniarzy w centrach handlowych, niezwykle popularne jest to w stanach. W polskim zaścianku cięzko coś wypromować, ale jedno jest pewne. Rynkowy sukces może osiągnąć wszystko, dlatego sądzę że Stepnoga na b. duże szanse. Nawet jesli przegrywa z rowerem to i tak jest czyms nowym ciekawym i wartym uwagi. Chętni znajdą się zawsze.
obejrzałem sobie to cudo dokładnie po za pewnymi mankamentami da sie na tym zarobić ale ..... no właśnie pytanie na co jest patent ? czy jest osobny patent na napęd bo szczeże to mnie on najbardziej interesuje chętnie porozmawiam ale na pw . mam koncept bardzo taniej reklamy sprzętu .
Patent jest na napęd
Witam Państwa ponownie. Od ostatniego wpisu trochę się wydarzyło jeżeli chodzi o pojazd, o którym pisałem. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na oficjalną stronę internetową "STEPROLLER PL" - tam dowiecie się o wszystkich szczegółach, zobaczycie zdjęcia i będziecie mogli skorzystać ze specjalnego formularza kontaktu w razie jakichkolwiek pytań lub ofert. Zapraszamy również na nasz fanpage na facebooku gdzie na bieżąco informujemy o postępach we wdrażaniu Steprollera.
Dla niewtajemniczonych pokrótce przypomnę: Jestem współwynalazcą nowego pojazdu Steprollera- połączenia steppera, roweru i hulajnogi. Lekki i niezwykle niewielki pojazd, napędzany za pomocą ruchów podobnych do tych jakie towarzyszą nam podczas ćwiczeń na stepperze. Są jednak o wiele mniej forsujące, dźwinie napędowe pracują CAŁKOWICIE NIEZALEŻNIE. Poza zastosowaniem treningowym- dzięki niezwykłej zwrotności i stojącej pozycji jadącego- idealny do poruszania się po zatłoczonych chodnikach. Więcej na "STEPROLLER PL" Pozdrawiam i zachęcam do komentowania :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wprowadzenie na rynek nowego POJAZDU - strona 2": - wprowadzenie na czeski rynek - Wprowadzenie zabawki na rynek - Wprowadzenie produktu spożywczego na rynek - Pocztówki/widokówki. Produkcja --> wprowadzenie na rynek - Wprowadzenei nowego produktu na rynek
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
|
|