Jest to dział Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym, więc można tutaj trochę pofantazjować ale o co mi chodzi? Jak wiemy zabudowa polskich miast jest skandalicznie szkaradna! Nawet nie chodzi mi o sam wygląd nieruchomości ale o to co i gdzie się buduje np. między dwie stare kamienice buduje się biurowiec albo wstawiony jest jakiś blok z czasów PRL tak nie może być! Niestety w Polsce kładzie się nacisk na bezpieczeństwo a nie na estetykę (nie licząc wielkich polskich miast)
Ale i w dużych miastach mało można zrobić by to poprawić. Przejdę do meritum-firma, która zajmowała by się przenoszeniem domów, kamienic...To jest coś dla multimiliarderów bo tylko multimiliarderzy mogą sobie pozwolić na kupno powiedzmy 4 wojskowych śmigłowców (do powietrznego transportu domu) Myślę, że miasta (szczególnie tak stare jak Kraków) skorzystały by na tym bo mogły by przez to zwęzić swój zabytkowy układ architektoniczny i przyciągnąć inwestorów, którzy na miejscu tych rozrzuconych kamienic zbudowali by swoje biurowce.
C.D.N