Witam
Mam takie pytanie. Ile minimalnie może być osób na zmianie żeby wprowadzić wspólną odpowiedzialność materialną? Chodzi o stację paliw ze sklepem gdzie praca odbywa sie w systemie czterozmianowym.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
|
Wspólna odpowiedzialność materialna |
Wspólna odpowiedzialność materialna
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam
Mam takie pytanie. Ile minimalnie może być osób na zmianie żeby wprowadzić wspólną odpowiedzialność materialną? Chodzi o stację paliw ze sklepem gdzie praca odbywa sie w systemie czterozmianowym. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
WItam, moim zdaniem mylisz pojęcia, chyba chodziło CI o "oświadczenie o przyjeciu odpowiedzialności materialnej" - i do takiego dokumentu wystarczy jeden pracownik. Po podpsianiu takiego dokumentu możesz od niego egzekwować nieumyślnie spowodowane straty finansowe do każdej kwoty ( w przeciwnym razie tylko 3x wynagrodzenie - zgodnie z kodeksem pracy). Nie mam doświadczenia w stacji paliw ale jeśli chcesz podpisać umowę o wspólnej odpowiedzialności to min ilość osób to 2 szt. tyle że moim zdaniem oni wtedy musieliby wykonywać wszelkie czynności służbowe wspólnie (tak aby mogli się nawzajem kontrolować). Jeśli nie zachowuje się komisyjności to myślę że taka umowa jest do podważenia. Pozdrawiam kleo
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wspólna odpowiedzialność materialna": - odpowiedzialność materialna za odbyte szkolenia - Wspolna dzialalnosc - Wspólna inwestycja - Wspolna inwestycja z developerem - Wspólna spółka kapitałowa
• Strona 1 z 1
|
|