Witam.
Jestem początkujący na forum lecz postanowiłem od przyszłego roku założyć działalność gospodarczą a konkretnie zakład wulkanizacyjny.
W moich okolicach są 2 takie zakłady więc konkurencja wydaje mi się że nie za duża więc można spróbować.
Dodam że jestem studentem na studiach zaocznych i mam 20 lat a ostatnio poczytałem że dla młodych są dotacje na pierwszą działalność gospodarczą oraz jest jakiś zmniejszony ZUS.
W związku z tym mam do was pare bardzo ważnych dla mnie pytań :
1. Co sądzicie o tego rodzaju zakładzie w moim przypadku, czy warto, wyrażcie swoje opinie.
2. Jak wygląda sprawa dotacji i opłat za prowadzenie działalności oraz gdzie można się dowiedzieć o takie dotacje najlepiej ????
3. Następne pytanie dotyczące już działalności tzn miejsce na otwarcie mam, a ze sprzętu również nie wiem jaki kupić tzn wyważarka i demontownica ale jaka ??? również proszę o rady w tej kwestii i najlepiej linki.
4. Ogólnie proszę mi poradzić bo narazie nie wiem co napisać więc proszę was o doradztwo, jest to moja pierwsza działalność gospodarcza a pomoc będe więc nie ma problemu.
Czekam na szybkie odpowiedz.
Pozdrawiam i dziękuje
Bubi120