pawelatv napisał(a):Skotan możesz kupić też myśle że on pójdzie do góry. wszystkie wskaźniki o tym świadczą.
Pozdrawiam
Jakie wskaźniki?
|
Www.gra.onet.pl |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Jakie wskaźniki?
analizy technicznaj
Ze Skotanem lepiej uważać, bo ludzie którzy kupili za 450 stracili w portfelu jedno zero na końcu :wink:
Z analizy tehnicznej wynika że skotan jest niedowartościowany a nie żeby kupować. Poczekajcie lepie jeszcze, może spadnie.
Może narazie lepiej nie ale w krótkim czasie zacznie rosnąć
Pozdrowienia
Domysliłem się, że wskaźniki analizy technicznej ale chodzi mi o to jakie wskaźniki? konkretnie. Ja tam niewiele widzę po za tym co tomek już napisał że akcje są po spadku z 13 kwietnia mega niedowartościowane. Według, nie których, wyższość analizy tech. na fundamentalną polegą na tym, że można przy jej pomocy określić nie tylko to czy ceny będą rosły/spadały ale również precyzyjnie powiedzieć kiedy to się stanie. Więc na jakiej podstawie sądzisz, że będą rosły? Co myslicie o ŻYWCU? Odrobi straty sprzed 18 kwietnia? Rosnący wolumen może świadczyć o tym, że cena wzrośnie...tylko na jak dlugo?
"W całym kraju podwyżki i poszukiwanie żywca wieprzowego.Jak mówią w zakładach, konkurencja płaci coraz więcej, dlatego kto chce utrzymać dostawców nie może być gorszy..."
Wygląda na to że świnki i prosiaki nieźle stoją :grin: żródło: http://www.ppr.pl/artykul.php?id=1009 [ Dodano: Pon Maj 08, 2006 2:28 pm ] a co do spólki giełdowej to bym się wstrzymał z zakupem, w ogóle z zakupami czegokolwiek.
Zywiec myśle że są lepsze akcje o wiele bo on mało rosnie i mało spada. ale to jest twój wybór rób jak chcesz.
Pozdrowienia
A co myslicie o BIO?? Zastanawiam sie czy kupic ta spolke, tylko nie wiem czy w chwili obecnej jest korekta czy powoli zaczyna sie wiekszy spadek. Jak myslicie??
Myślę że warto by kupić te akcje. Tak przynajmniej wychodzi z mojej analizy.
Ale podjęcie decyzji pozostawiam tobie. Pozdrawiam
moje typy: polnord, softbank, będzin.
co myślicie ?? softbank to raczej na długo
Ten będzin to ma rosnąć już od tygodnia ale jakoś ciągle leci w dół. Radziłbym poczekać na sygnał zakupu. Reszta może być, chociaż w tej chwili ponownie mówię, że nie kupowałbym niczego.
a ile czasu radzil bys sie wstrzymac z zakupem??
zaczęłą się bessa !!! poczekajcie jeszcze trochę i w sierpniu powinno walnąć 3800 pkt na giełdzie...
a propos dobrego inwestowania - połowę oszczędności powierzyć jakiemuś funduszowi lub doradcy a drugą połową robić to samo co ci specjaliści :grin: tylko zapytanie jest takie - znacie jakąś dobrą instytucję (fundusz, biuro maklerskie, itp) którym można by powierzyć pieniądze i robić to co napisałem powyżej z sukcesem ??
Moim zdaniem w tej chwili nie można na pewno powiedzieć czy to bessa czy tylko korekta.
Zgadzam się z Thorem. Myślę że to raczej większa korekta. Po 4 dniach spadów nie mówiłbym o bessie. Wig20 nadal powyżej 3000pkt. a niedawno dopiero przekroczył ten poziom(13 marzec 2006r.). Jak spadnie poniżej 2800- 2900 pkt to zaczne coś podejrzewać.
Taka korekta w sumie jest pozytywna :) bo można tanio kupić
|
|