Zapraszam do gry giełdowej na onecie (http://www.gra.onet.pl) okazuje sie że inwestowanie nie jest tak trudne jak sie mogłoby się wydawać. Na dziś (4 maj godzina 8:23) typuję do zakupu Śnieżkę, Hooga.pl i PGF.
Zapraszam do wymiany opinii.
|
Www.gra.onet.pl |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Zapraszam do gry giełdowej na onecie (http://www.gra.onet.pl) okazuje sie że inwestowanie nie jest tak trudne jak sie mogłoby się wydawać. Na dziś (4 maj godzina 8:23) typuję do zakupu Śnieżkę, Hooga.pl i PGF.
Zapraszam do wymiany opinii.
Witam
Zaczynam dzis gre, kupilem akcje TPSA, NETII oraz PGF, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Tomek, strzały w dziesiątke, na pewno warto trzymać to co zaproponowałeś ja dorzucam do tego ARKSTEEL, BAUMĘ oraz BĘDZIN ale z dużą dozą ostrożności.
Powodzenia jutro;]
Dorzucielm jeszcze BIOTON, sporo w gore dzisiaj poszlo. Tylko ciekawe czy jutro sytuacja sie nie odwroci :wink:
TPSA moim zdaniem jeszcze spadnie, więc lepiej poczekać jeszcze z zakupem. Co do Netii to sporo rosła ostatnio i nie wiem czy da jeszcze dużo zarobić.
Małpka bardzo dobre propozycje :grin: . Tylko troche trzeba ich przypilnować, jak otworzą sie na plusie będzie dobrze. Zwłaszcza z elektrociepłownią Będzin trzeba trzymać rękę na bo to taki mały gejzerek. Jak już ruszy do góry trzymajcie sie mocno siedzeń. [ Dodano: Pią Maj 05, 2006 12:43 pm ] A co sądzicie o spółce SKOTAN? Największe wzrosty ma już coprawda za sobą i w tej chwili spada, jednak jest mocno przeceniona według mnie i sądzę że możnaby pokusić się o małe zakupy.
TPSA według mnie zbyt mocno spekulacyjna przez co według mnie niezbyt ciekawa na inwestycje krótkoterminowe. Dziś do swoich poprzednich typów dorzucam jeszcze STALPROD, który wczoraj znów zaczął rosnąć ale wątpie czy ten trend utrzyma się dłużej niż tydzień - 10 dni. Co do SKOTANU to jeśli założymy, że MACD się nigdy nie myli to jutro najpóźniej pojutrze będą spore wzrosty;]
Mam takie pytanie z innej beczkil. Analizujac rozne wykresy zauwazylem ze na roznych serwisach sa rozne dane! Np. otorzcie sobie interie i spolke Skotan i wykres za ostatnie 3 miesiace. Jest tam mega spadek z 450zl do ponizej 50. A np na akcje.net sa zupelnie inne dane. Jak to jest??
Był taki spadek skotanu. Może wziąłeś inny okres czasu.
No to zobacz sam na akcje.net Moze ja cos robie zle, albo mam jakiegos smiesznego wirusa :)
Właśnie patrze, maxymalna wartość skcji przez ostatnie 3 miesiące to około 72,06, minimalna 10,60. Musiałeś źle spojrzeć;]
Ja kupiłem Sanwil, KGHM, i EnergoPLD.jak myślicie czy to dobry wybór???????
Zgadzam się że wykresy Skotanu na akcje.net są błądne.
7 kwietnia skotan kosztował 540 zł, a 13 kwietnia 41 zł, i od tamtej pory nie zszedł niżej (tak na marginesie to współczuje temu kto nie zdąrzył sprzedać) KGHM to myśle że powinieneś sprzedać bo to może byc różnie z nim. Ta spółka napędza WIG20, a ten ciągle rośnie więc zacznie spadać a z nim KGHM, EnergoPLD to raczej OK, a Sanwil to muszę się lepiej przyjrzeć. Pozdro! Trafnych inwestycji :)
Dzięki KGHM jeszcze trochę potrzymam i sprzedam bo z analizy wychodzi ze jeszcze będzie rósł. Sanwil myśle że dobry wybór ale sprawdź i napisz
Pozdrownienia
Sanwil jest ok. Pójdzie do góry.
Ja się zastanawiam nad Skotanem chciałem już kupić ale nie nie zdąrzyłem sprzedać Fonu. Myślę ze w przeciągu miesiąca powinien skoczyć koło 15-20% (81-85 zł)
Skotan możesz kupić też myśle że on pójdzie do góry. wszystkie wskaźniki o tym świadczą.
Pozdrawiam
|
|