Witam serdecznie,
Podjąłem decyzję o rozpoczęciu działalności gospodarczej, która będzie zajmować się kompleksową obsługą witryn internetowych w tym sklepów internetowych, pozycjonowaniem oraz jako działanie statutowe będzie prowadzić portal internetowy.
Według PKD 62.13.Z
Po dokonaniu kalkulacji, przez pierwszy rok działalności, przychód będzie wynosić około 15000 zł przy 10000 wszystkich kosztów (przy zatrudnieniu 3 osób).
Nie mogę się zdecydować na konkretną formę rozliczeń. Główną formą rozliczeń jaką biorę pod uwagę, jest ryczałt. Nie do końca mogę jednak znaleźć według jakich kategorii podlegał bym pod konkretny procent zryczałtowanego podatku. Jako iż jeszcze się nie zdecydowałem na konkretną opcję prosiłbym przedstawić jakie byłyby dla mnie najkorzystniejsze formy. Dodaję iż zależy mi na absolutnym minimum formalności oraz kontaktów z US. Nie planuję również zatrudniać lub wynajmować obsługi księgowej, jedynie w formie zlecenia do podstawowych wykonywania podstawowych obowiązków oraz pilnowania terminów rozliczeń z ZUS i US.
W razie pytań, przytoczę więcej informacji.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam