|
Wybroy 2005 - który prezydent przychylniejszy gospodarce? |
Wybroy 2005 - który prezydent przychylniejszy gospodarce?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Zbliżają się wybroy, każdy ma już swojego kandydata, każdy słucha z zapartym tchem jego bajek. Która z nich jest najprzychylniejsza biznesowi? Wg. mnie dobrze mówi Bochniarz oraz Tusk. Boje się natomiast rządów Włodka i Kaczyńskiego, Religa zaś jest jakiś bez smaku, duzo mowi o niczym.
nie patrz kto dobrze mowi, tylko jakie ozusowanie, opodatkowanie i inne obciazenia dla przedsiebiorcow wygeneruje osobiscie jestem zainteresowany zmniejszeniem haraczy oraz zmianą systemu koncesji, zezwoleń, delegalizacją blokowania dostępu do usług przez korporacje zawodowe itp.
Dla mnie Tusk tylko jego 3x15% jest bez sensu no i druga sprawa że partia się rozpada :)
Tusk chyba rzeczywiście będzie najlepszy, wole jego niż Cimoszewicza lub co gorsze Kaczyńskiego.
A skąd w ogóle wiara w to, że prezydent coś w tej materii może? Uprawnienia prezydenta są niewielkie, nie ma więc co sobie robić złudzeń - żaden nie będzie lepszy. Adam Pietrasiewicz http://www.amsoft.com.pl
Niewielkie? Spójrz na obecną grę prezydenta Kwaśniewskiego z VAT, emeryturami, zniżkami na ZUS i inne. Prezydentem nie może zostać byle kłamczuch czy oszołom bo to nic nie da.
Kwaśniewski musi trzymać fason bo słuchy chodzą że chce wyżej wskoczyć. Nie spodziewałbym się z jego strony jakiś trudnych decyzji, raczej będzie tłem dla zbliżającej się kampani. Musi się usunąc w porę aby "swój" pozostał przy władzy (czytaj Cimoszenko).
I trzyma... Znów go Giertych chce przesłuchać przed komisją i znów mu się nie uda. Szczwany lis z tego Kwaśniewskiego :)
Moja krew :)
jak już rozmawiamy o polityce, tu jest taki fajny film do ściągnięcia:
http://www.radiopoloniatoronto.com/Conn ... zmiana.avi ssa się przy szybkim łączu ponad pół godziny na początku się kiepsko rozkręca, ale polecam szczególnie zwrócić uwagę na ostatnie minuty; kto co wtedy mówił i jakie ugrupowanie teraz reprezentuje...
Obiecują obiecywać :)
Teraz się chyba zmienili...bo jaknie to nie ma na kogo głosować..
Teraz Cimoszenko wytoczył armaty i oskarża Miodowicza że podkopy robił pod solidarnością. Nieźle się zapowiada kampania..
Belka nie odtajni tych materiałów bo po prostu nie może. Tusk ma 41% poprarcia a Cimoszka tylko 19%. Nie wygra już tych wyborów dlatego rzucają się z nałęczowianką jak mogą, a to zagranie w wykonaniu prawie non stop mrugającego nałęcza i obrona solidarności przez Cimosenke to już lekka przesada.
Po pierwsze nie powinnismy wybierac juz komunistow to bedzie pierwszy krok dla poprawy gospodarki i sytuacji przedsiebiorcow.
Mowicie o podatkach czy lepsza jest propozycja PO czy PIS. Same podatki to nic nie zmienia. Podstawa dzialalnosci kazdego panstwa jest prawo, ktore musi przejsc rewolucje. W gospodarce wolno rynkowej panstwo nie moze pomagac jednym zakladom a drugim piaskiem w oczy, ale niestety u nas sie tak dzieje,a tak nie moze byc. Trzeba traktowac przedsiebiorstwa z MSP tak samo jak duze, wtedy cos zacznie sie zmieniac, a zmniejszenie podatkow to nic nie zmieni.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wybroy 2005 - który prezydent przychylniejszy gospodarce?": - przeciętne wynagrodzenie w gospodarce narodowej - Pojednać się jak Prezydent z Prezydentem - Prezydent Polski nie żyje. - Doradztwo w gospodarce odpadami i ochronie środowiska - Doradztwo w gospodarce odpadami i ochronie środowiska
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|