Witam znalazlem sie na tym forum przypadkowo, ale zauwazylem iz sa tutaj udzielane fachowe portady.
Chce zalozyc 1 osobowa firme - wydawnictwo muzyczne - zajmujace sie pordukcja naszywek muzycznych, plakietek przypinanych, plakatow, oraz wydawaniem plyt w szeroko pojetym stylu Rock'owym. mam status ucznia technikum jestem w 3 klasie - 18 lat.
Czy jako uczen moge zalozyc swoja wlasna firme?
Jesli tak
Jaka skladke ZUS bede musial placic?
Jaki podatek najlepiej wybrac na taka dzialanosc?
Czy bede mogl sie starac o dofinansowania z UE lub UP? i jak owe dofinansowania wygladaja w praktyce.
Siedziba firmy bedzie pomieszczenie w moim domu.
Dodatkowo prowadze juz portal muzyczny na ktorym chcialbym umiescic reklamy z ktorych rowniez bylyby generowane dochody.
Reklama wydawnictwa - mysle ze w ciagu roku moglbym zyskac juz jakies minimalne zainteresowanie gdyz nawiazuje kontakty z duzymi portalami muzycznymi, sklepami, oraz innymi wydawnictwami w celu wspolpracy.
Dodam rowniez iz na terenie slaska aktualnie nie ma wydawnictwa ktore promowaloby i chcialo sie zajmowaac niszowymi zespolami ktore moga cos osiagnac na scenie
prosze o odpowiedzi oraz porady co jeszcze powinienem wypisac aby Panstwo mogli mi udzielic konkretnych odpowiedzi
Pozdrawiam
Przemek Minor