a ta strona podana przez kolegę kojarzy mi się ze stronami o "mega tanich telefonach z importu" , no ale to tylko takie pierwsze skojarzenie
http://www.petroleumunitedgroup.com/home.php?lang=en
pozdrawiam i życzę udanych odwiertów <lol>
|
WYDOBYCIE ROPY NAFTOWEJ - strona 2 |
WYDOBYCIE ROPY NAFTOWEJ
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a ta strona podana przez kolegę kojarzy mi się ze stronami o "mega tanich telefonach z importu" , no ale to tylko takie pierwsze skojarzenie
http://www.petroleumunitedgroup.com/home.php?lang=en pozdrawiam i życzę udanych odwiertów <lol>
usmiałem sie do łez , prawie z krzesła spadłem jak to czytałem haha.
nie nie kosztuje grubych milionow taka maszyna jaka zapodałem w linkua kupisz ja na kazdej aukcji w stanach zagrosze jak juz pisałem tam przez lata wydobycie było modne kazdy sobie taka budował i wydobywał to tylko unas sie wydaje ze to bóg wie ile kosztuje a nie którzy podaja ceny jak odwiert na morzu północnym robili na glebokosci 100km i 120osobowa brygada pracujaca na 3 zmiany bzdura. jak juz pisałem rozmawialem z firma co sie tym zajmuje i mniej wiecej to bedzie tyle kosztowac wiedz samemu z kolega po zakupie OIL PUMP bedzie duzo taniej a zwrot bedzie szybki juz po tygodniu wydobynia.
musze sie dowiedziec tylko jakie zezwolenia sa potrzebne i jaki profil firmy dopisac. jak ktos zna odpowiedz n to pytanie niech pisze.
Proponuję przenieść temat do działu dowcipy. :)
Luzpal, przede wszystkim: CZY MASZ ROPONOŚNĄ DZIAŁKĘ? Jeśli nie, sądzę że możemy zakończyć temat. Poza tym Polska to nie Texas, zapewniam.
Pozdrawiam, LB
Też się usmiałem do łez czytając to wszystko, ale gratulacje Luzpal za niestandardowe próby wkroczenia do biznesu, myśle że jesteś człowiekiem młodym ale masz potencjał i jeśli natrafisz na podobnych zapaleńców to dokonasz wiele może nawet i natrafisz na żródła ropy a czy nie łatwiej wylizingować cysternę i przewozić paliwa na zlecenie, też duże pieniądze a życie łatwiejsze.
a wiedz tak niestety sprawa wyglada tak ze z tych złóż ropy dostaniesz tylko 10% znaleźnego a reszta jest państwa tak wygladaja przepisy:(
Moderatora prosze o usuniecie nic nie wnoszacych postów o wystawienie stosownych ostrzezeń. Pozdrawiam
Kolego zacznijmy od poczatku:
zezwolenie gornicze i wodnoprawne na odwierty geolog przy odwiertach(im glebiej tym wiecej $$ zaspiewa) zezwolenie na wydobywanie ropy zezwolenie na odwiert powyzej 30 metrow i powyzej 4 cali srednicy koncowej sprzet (tu odsylam do wiertnic samochodowych http://www.wamet.pl h61s koszt skromnie 550k pln netto plus samochod a to tylko do 500m w systemie pluczkowym) polecam zapoznanie sie z oferta grupy amago.pl posiadaja sprzet do 4km prawie ppt ale cena jak wspomnieli przedmowcy skromnie z milion za sama wiertnice plus osprzet czyli rury oslonowe,pompy pluczkowe paliwo do maszyn no i najwazniejsze ze ta ropa nie bedzie dla Ciebie Polska to taki kraj w ktorym kupujac dzialke to dodatkowo wszystko co jest do chyba metra pod ziemia nalezy do Ciebie,glebiej to juz jest Panstwa. Podlicz sobie to co tu wypisalem i wyjdzie Ci suma kilkunastu milionow pln wraz z sprzetem pozwoleniami i odwiertem do ok 4km ppt Ojciec dyrektor robi odwierty dwa ponad 1000m na pompy ciepla i koszt przedsiewziecia to kilka milionow finnasowane z UE. Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "WYDOBYCIE ROPY NAFTOWEJ - strona 2": - poszukuję odbiorców gazu i ropy naftowej - wydobycie żwiru - wydobycie wapna - Wydobycie surowców - Lotos a ceny ropy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|