WYDOBYCIE ROPY NAFTOWEJ MAŁY KOSZt BARDZO MODNE W TEXASIE PRAWIE KAZDY WYDOBYWA MOZE BY ZACZAC UNAS W POLSCE
O taki mały szyb
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... pl%26lr%3D
Jak ktos sie orientuje to prosze o wiecej info na ten temat
|
WYDOBYCIE ROPY NAFTOWEJ |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
WYDOBYCIE ROPY NAFTOWEJ MAŁY KOSZt BARDZO MODNE W TEXASIE PRAWIE KAZDY WYDOBYWA MOZE BY ZACZAC UNAS W POLSCE
O taki mały szyb http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... pl%26lr%3D Jak ktos sie orientuje to prosze o wiecej info na ten temat
cena takiego małego szybu jak na zdjeciu z 1960r na aukcji za 2500$ to nie tak drogo a na baryłce czyli 100litrach mozna zarobic 70$ a taka maszyna wydobywa 10beczek dziennie czyli 700$ dziennie 4 dni i maszyna spłacona a reszta to juz czyst zysk.
czekam na odpowiedzi moze ktos juz jest w temacie
taka "pompa" to chyba raczej nadaje się na atrakcje turystyczną a nie do wydobywania ropy...
a tak na serio to chyba zapomniałeś o najważniejszym - złoża ropy!! bo jak Ci chyba wiadomo ropy nie możesz od tak sobie zacząć wydobywać za domem w ogródku :-) pozdro p.s. no chyba , że jestes właścicielem jednej z tych kropeczek na mapie złoża ropy i gazu w PL
no mówie ze działa ta pompa bo gadałem z tym kolesiem i nawet wydobycie oki 10beczek =1000litrów wiedz oki zreszta cena nie jest duza i sie z wraca po 4 dniach ju zyski.
moze cie napisać jakie potrzeba zezwolenia jesli wogole potrzeba na wydobycie ropy naftowej? bo ze skupem nie m problemu dzwoniłem do nas w gdańsku do rafineri lotosu to mowia ze kupia po cenie rynkowej:) czyli oki
aha widze ze nikt nie zna sie na tym temacie albo nie chce sie pochwalic:(
Ja mam piec takich maszyn juz od roku ,faktycznie idzie sie dorobic teraz stawiam piec kolejnych u sasiada za plotem, po dobrej znajomosci :) !
Chyba troche bujesz w obłokach. Koszt wykonania 1 otworu wiertniczego to kilka mln złotych. Średnio ok 20% takich wierceń jest pozytywnych.
Pomijam już sprawę koncesji na poszukiania i rozpozannie złóż bo to przy kosztach wierceć to błachostka. Jak masz na zbyciu z 20-30 mln złotych to możesz próbować.
nie sciemnaj to nie az taka cena w texasie kazdy na swojej dzialce wydobywa i tyle nie płacić co gadasz może ty mówisz o jakiejs platformie wiertniczej na morzu północnym z obsadą 120 pracowników i cała flota to w tedy sie zgodze ale ja mowie o malej oil pump jak wyżej na obrazku ktorej cena nie jest duza a do tego pare metrów rury.
wogole ogladales linki ktore wysłałem?
na to ze pieprzysz głupoty i straszysz jakimis bajonskimi sumami wysyłam linka http://www.petroleumunitedgroup.com/ wysłałem do nich e-mail ile bedzie kosztowała mnie wydobycie na mała skale umnie na działce zaspiewali 20tys euro, a jak sie zabiore za to sam wyjdzie o wiele taniej, kupie potrzebny sprzed z aukcji ze stanów a siła robocza za darmo bede sam na poczatku przy tym robił.
To jest cena za urządzenie służące wydobyciu ropy. A pytałeś ile kosztuje wywiercenie otworu o głebokości 2-3 km?? Bo na takiej głebokości zalegają w Polsce złoża ropy (czasem i ok 5 km). PS Radzę na początku popracować nad słownictwem.
a rope skad wezmiesz?:) przeciez ona nie tryska u kazdego w ogrodku przed oknami, jak by to bylo takie proste to kazdy by to robil.! w mojej miejscowosci szukaja gazu zimnego drugi rok i nie moga jakos znalesc,a szuka tego geofizyka krakow, wiec firma z najwyzszego strzebla. a Ty myslisz ze znajdziesz.?
zgadza sie zwracam honor to cena maszyny całość pracy to z maszyna 50tys-60tys euro ale to nie sa miliony a jak kupie sprzed i bede sam pracował ewentualnie z kolega to bedzie taniej
Wierz mi że takie urządzenie wiertnicze kosztuje grube miliony a nie 50-60 tysięcy euro i obsługa 2 osób na pewno nie wystarczy.
|
|