|
Wykończenia wnętrz i nie tylko |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witajcie. Mam pomysł żeby robić wykończenia wnętrz razem z kolegą. Daliśmy ogłoszenie w prasie i miałem już pierwszy telefon. Myśle udać się Urzędu Pracy żeby dostać dotację, to mógłbym kupić jakiś konkretny młotek czy szpachelkę :). Proszę o waszą opninie w tym temacie. Czy taka działalność ma jakiś sens? i czy będą z tego jakieś pieniądze? Pozdro
Witam!
Uważam ,że jest to pomysł adekwatny do sytuacji na rynku (boom budowlany).Zapotrzebowanie na "ekipy" takie jaką planujecie założyć ze znajomym jest wysokie i myślę ,że ten trend ma tendencje wzrostowe.Jeśli macie doświadczenie w tej branży to powinniście spróbować tym bardziej że jest was dwóch ponieważ klientom zależy na czasie i szybkim tempie realizacji. Warto sprubować! Pieniądze też da się wyciągnąć przyzwoite pozdrawiam
macie jakies doświadczenie w tej branży?
Doświadczenie w tej branży mamy. Intersuje mnie jeszcze w jaki sposób można nas rozreklamować? Chciałbym w przyszłości kupić troche sprzętu no i oczywiście zatrudnić kilku ludzi żeby brać jakieś konkretniejsze roboty. Tylko zastanawiam się czy mi się to uda?
najlepsza reklama to jakosc usługi a potem od jednego do drugiego chyba ze myslisz dzialac po firmach czy urzedach robotach na przetarg wtedy sledzic gazety tylko z firmami to jest tak ze raz płaca a raz trzeba czekac miesiac a i 3 miesiace czsem i jeszcze trzeba dac towar
Czyli pozostało mi robić roboty i starać się je bardzo dobrze wykonywać a wtedy myślę że ludzie to docenią i jakoś się będzie kleiło
dokładnie. Ale reklama w prasie lokalnej, na słupach i w radiu nie zaszkodzi. Może nie wkładaj w taką reklamę zbyt wiele ale na początek się opłaca. Po rozkręceniu paru robótek zaprzestań tego, każdy poleci Cię innym itd
Dzisiaj miałem kolejną ofertę i do niej potrzebowałem faktury VAT. Nie jestem jeszcze zarejestrowany ale znajomy mi załatwił. Robota jest do wykonania w markecie ALBERT. To wyszystko tylko przez ogłoszenie w jednej gazecie. Nie jest źle. Jak tak dalej pójdzie to chyba będę sie musiał spieszyć żeby zarejestrować firmę.
Ja też mam zamiar z kolegą otworzyć taką działalność, ale mysle cały czas co będzie w zimie, wtedy nie ma takiego już takiego popytu,
Jeszcze nie masz zarejestrowanej?
witam.
ja mam pytanie odnośnie dofinansowania z urzędu. Ile można maksymalnie dostać? Czy to jest dofinansowanie bezzwrotne? Jakie trzeba warunki spełnić. Jestem narazie pozagranicami kraju, za 2 mieisące wracam. Mam doświadczenie w kladzeniu kamienia, marmuru, ceramiki, granitu... Chce otworzyć firme. Własnie licze na jakas pomoc finansowa ( z urzędu) bo jednak sprzet kosztuje (piły diamentowe, poziomice, lasery itd)
Pożyczka jest bez zwrotna ale żeby ją dostać trzeba mieć dwóch żyrantów. Z tego co wiem to dają około 12000 lub 14000 zł i firmę trzeba utrzymać przynajmniej rok czasu.
Ja nie jestem jeszcze zarejestrowany z tego względu że chcę zobaczyć czy będę miał robotę, bo co z tego że ja wezmę pożyczkę z Urzędu Pracy, kupię pełno sprzętu i będę się na niego patrzył w domu. Może i źle robię ale na razie wolę się powstrzymać.
|
|