|
Wykrywacz metali na plaże |
Wykrywacz metali na plaże
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Co myślicie o takim pomyśle żeby przejść się z wykrywaczem metali po plaży można coś ciekawego znaleść np. biżuterie, monety itd. Zawsze możne parę groszy z tego by było nie jest to pomysł na biznes ale spędzenie wolnego czasu z małym pożytkiem :D Wykrywacze metali kosztują z tego co mi wiadomo ale może się mylę takie gorsze od 250zł ale coś tam się z takim sprzętem znajdzie. Lepsze już od 500zł a dla profesjonalistów szukających militaria i taki tam rzeczy ponad 1000zł.
Wykrywacze profesjonalne potrafią kosztowac nawet kilkanaście tysięcy złotych np. no niewiem medialabu, sądze że za 250zł to troche syf ale może ceny az tak sie pozmieniały.
Troche chodziłem z wykrywacvzem po plazy kilka lat w stecz - raz się wiecej znalazło raz mniej, dobrze mieć układ z ludźmi pracujacymi na plażowych dyskach pod które da się wczołgać i nad ranem sie przeczołgać pod takim podestem zwłaszcza w okolicach baru - jak coś wpada pod podest mało kto stara się to wyciągać kupe drobnych, łańcuszki, telefony się nawet trafiały. W tym wszystkim najgorsze były skoble od puszek pełno tego wszędzie i ciągle coś piszczy, ale fajny relaks lubiłem to nie powiem nie tyle dla kasy co dla pochodzenia sobie rankiem po plaży.
Fajny pomysł,ale przygotuj sie na spora konkurencje,tydzien temu bylem w miedzyzdrojach...spotykałem 3 poszukiwaczy.Znalazlem pare fajnych fantów...Często można znalezc łancuszki,bransoletki...
Hej
Moi rodzice maja hopla na tym punkcie. Co prawda nie chodza oni po plazy tylko po lasach i zbieraja stare monetki itp. Fajne hobby tak na marginesie. Ale do rzeczy. Z tym wykrywaczem to lepiej juz zainwestowac w drozszy, z tego co mi wiadomo to sa duzo lepsze i efektwyniejsze. Mozna ustawic tarcze na rodzaj materialu jaki szukasz itp. Na plazach faktycznie mozna znalesc duzo cennych rzeczy i duzko kasiorki, za kazdym razem sie zastanawiasz czy to bedzie 5 zl czy 20 gr ;). Nie wiem czy zarobisz na tym ale napewno sie bedziesz dobrze bawic. Zawsze potem mozesz sprzedac wykrywacz za podobna cene za jaka kupiles. Mozesz tez przejrzecz strone http://odkrywca.pl, jest tam forum, zawsze mozesz popytac moze akurat ktos ma na sprzedaz. Pozdrawiam Ksenia
Witam ponownie. Zdecydowałem się jednak na wykrywacz Garrett Ace 150 dałem za niego 600zł bo mówią ze tych tańszych chińskich nie warto kupować. Pożniej napisze jak mi poszukiwania pójdą :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wykrywacz metali na plaże": - Wykrywacz metali wypożyczę! - Wykrywacz metali -praca dodatkowa - Obróbka metali, Skrawanie metali, Toczenie metali, Frezowani - Biżuteria na plażę i nie tylko - Szukam dostawców zabawek na plaże oraz dmuchanych materacy
• Strona 1 z 1
|
|