Witam.
W ubiegłym tygodniu nadszedł czas wymiany oleju w moim samochodzie. Odwiedziłem kilka sklepów i marketów w poszukiwaniu oleju mobil formuła S 10W-40, ceny kształtowały się od 100 zł do 135 zł za 4 litry tego oleju. Od znajomego dostałem adres sklepu z tanimi olejami i wymianą gratis. Olej tam kosztował 95 zł i wymiana gratis, byłem 6 osobą czekającą w kolejce, wymiana w jednym samochodzie trwała około 10 minut. Jednak nie zdecydowałem się na wymianę w tamtym miejscu, kupiłem z allegro ten olej za 62 zł i sam sobie go wymieniłem. Podsumowując na moim przykładzie, olej można kupić za 62 zł, w tym sklepie zapłaciłbym 95 zł, czyli za około 10 minut roboty mieliby około 30 zł zysku. W okolicy mam miasto o podobnej wielkości, w którym nie ma jeszcze takiego miejsca z wymianą gratis oleju. Co myślicie o tym pomyśle i gdzie szukać tych olejów, na allegro nie kupie wszystkich rodzai, no i wiadomo, że sprzedawcy też muszą zarobić. Najważniejszym problemem będzie skąd brać duże ilości olejów, różnych marek i w dobrej cenie. Proszę o opinie, a może ktoś prowadzi podobną działalność i podzieli się doświadczeniem.