|
Wymiana walut granice bezcłowe |
Wymiana walut granice bezcłowe
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Obserwując kursy walut oraz ich wahania na Polskim rynku dobrze wiemy że jest to sterowane sztucznie kursy walut takich jak Funt brytyjski czy Euro , jeśli posiadamy odpowiedni kapitał można pomyśleć o wymianie waluty innym państwie gdzie brakuje danej waluty i przeliczniki są o wiele lepsze. Słyszałem że istnieje najlepsza wymiana waluty na strefach bezcłowych przeliczniki są bardzo korzystne np. korona norweska na euro 1/8Euro osobiście tego nie sprawdzałem lecz osoba z rodziny miała okazje być na wczasach i ku zdziwieniu odwiedziła taki sklep bezcłowy przy samej granicy i nie mogła uwierzyć że taki przelicznik , posiada może ktoś więcej informacji w tej tematyce ??
podbijam temat ,od dawna mnie to ciekawi ,tez widziałem rozbierznosci w cenach walut(chorwacja)nie są to spore kwoty ,ale wystarczy na jednej jednostce 10gr zarobku by czerpac z tego spora kase
Zgadza się także świetnym rozwiązaniem było by wymienić odpowiedni kapitał tylko w jakim kraju i na jakiej strefie granicznej najbardziej się kalkulowało masz kolego jakieś w tym temacie doświadczenie ?
jak pisałem wczesniej i zresztą ty tez, nie ma opcji by w kazdym kraju waluty wzgledem siebie miały podobne relacje,podczas wakacji na chorwacji doswaiadczyłem tego na własne oczy,az ciekawosci popytam znajomych bedących poza polską by sprawdzili kursy ,generalnie jestem zainteresowany tematem
Ja także jestem zainteresowany wymianą obecnie mieszkam na terenie Wielkiej Brytanii także w obrębie tego państwa miałbym możliwość sprawdzenia :) jakie kursy na terenie Chorwacji były ?
Witam!
Ja też interesuje się tym tematem już dłuższy czas. Jest to bardzo ciekawe gdyż znalazłem stronkę na której są pokazane najlepsze kursy i można stwierdzić iż zarobek jest możliwy tylko w obrębie polski. Ja osobiście mieszkam blisko dwóch granic SK i UA tak że mogę też podać adresy stron do tutejszych kantorów. Próbowałem z wymianą USD/CHR aczkolwiek teraz jest to nie opłacalne chyba że na własne potrzeby. Po więcej info zapraszam na priv. Pozdrawiam Darek!
To o czym mowicie,to nic innego jak forex.Jest na forum specjalny dzial temu poswiecony.
Oczywiście że inny dział
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wymiana walut granice bezcłowe": - Wymiana walut [GBP -> PLN] - wymiana walut KANTOR - wymiana walut na PLN po kursie rynkowym - Konto firmowe z wymianą walut? - korzystna wymiana walut w zagranicznych bankach
• Strona 1 z 1
|
|