|
Wymogi dla małej gastronomii |
Wymogi dla małej gastronomii
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam. Obecnie jestem na końcowym etapie otwieranie i organizacji lokalu gastronomicznego (45 metrów lokal). Bardzo proszę osoby mające rozeznanie w tym temacie o pomoc w określenie rzeczy które muszę spełnić aby wszystko było o.k. Chodzi mi o system HACCP (czy musi być), kto musi odebrać lokal (Sanepid, strażacy, BHP itp.), Czy narzędzia które używam muszą mieć certyfikat HACCP. Proszę pisać rady, porady - na wszystkie opinie jestem otwarty (oczywiście od osób mających o tym pojęcie). Bardzo z góry dziękuję.
witaj .nie wiem co nazywasz koncowym etapem.ja chce tez mala gastronomie,ale zanim cokolwiek zaczełam to juz mam dosc.nanjwiecej problemu jest ze zmiana sposobu uzytkowania bo nie wiem czy musze to robic,druga sptrawa wysokosc,ile powina miec wysokosc lokalu gastronomicznego??w sanepidzie mi powiedzieli ze musze miec zmiane sposobu uzytkowania bo wczesniej był tam sklep spozywczy a ja chce otworzyc pizzerie,natomiast w wydz. budownictwa powiedzieli mi ze mnie musze,bo lokal nie zmienia swego przeznaczenia.kogo mam słuchac.a na forum nikt sie na ten temat nie wypowiada,prosze o pomoc
Ja tez za nim wystratowalem to juz mi sie odniechciewa . Lokal 50 m2 z przeznaczeniem na malą jadłodjanie . Dwa wejscia ,pomieszczenie dla pracowników ,osobne pomieszczenie dla obieraczki itp ,ale zabila mnie toaleta dla klientow ,ktorej poprostu nie bylem wstanie zrobic nie mowiac juz o tym ze z ta taleta to nie bylo by juz ,miejsca dla klientow.
W naszym kraju kazda incjatywa obwarowana jest kłodami ;-( Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wymogi dla małej gastronomii": - BIZNESPLAN MAŁEJ GASTRONOMII - Półokrągły dach w małej gastronomii - dobry punkt na lokal małej gastronomii - Targi dla małej gastronomii i jedzenia na wynos - Targi małej gastronomii i jedzenia na wynos FOOD-to-GO
• Strona 1 z 1
|
|