witam
jakbym chail otworzyc np budke z jedzeniem przed stadionem albo na parkingu do kogo musze sie zglosic o jakies informacje do urzedu miasta dzialu nieruchomosci czy jak to powinno wygladac??
|
Wynajecie powierchni przed stadionem/parkingiem przed meczmi |
Wynajecie powierchni przed stadionem/parkingiem przed meczmi
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam
jakbym chail otworzyc np budke z jedzeniem przed stadionem albo na parkingu do kogo musze sie zglosic o jakies informacje do urzedu miasta dzialu nieruchomosci czy jak to powinno wygladac??
a ja nie wiem czy chcę byś się do kogoś zgłaszał
przyjadą ludzie z innych krajów i zobaczą WIOCHĘ pod stadionem i sprzedawców wszelkiego badziewia -:) wiec w ogóle nie chcę zebyś się zgłaszał budka z jedzeniem , bez wody , z brudnymi łapami to nie jest to co chciałbym miec mozliwości i ogladac i jeść
dlaczego golonko tak uwazasz?
przeciez wszystko podlega kontroli przez sanepid skonczyly sie te czasy o ktorych piszesz a jak wygladaja festyne? byles na jakims kiedys? albo np budy na giełdach samochodowych?
ale nie tego oczekuje co na giełdzie samochodowej od imprez zwiazanych z Euro
ale i nie tylko z euro czas moze ucywilizować handel na stadionach mają byc profesjonalne firmy cateringowe wiec moze bedzie i czysto i bezpiecznie nie chcę fastynu czy giełdy chcę ,,ameryki " -:) stadiony za miliardy złotych , NAJDROZSZE NA SWIECIE i do tego zapiekanki z przyczepy na parkingu ?
czyli uwazasz ze to zly pomysł? jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo w polsce wiem ze to jest do osiagniecia i ze ten pomyls bedzie nasladowac wiele osob ...
catering owszem bedzie przeciesz na powierzchni w sadioniu sa juz dawno zaklepane pewnie poprzez profesjonalne firmy przetargi na 10lat do przodu myslicie ze wroclaw nie bedzie chail zarobic na wynajmnie kawalka parkingu/powierzchnii?
podbijam
Opamiętaj się - to co było do wynajęcia już jest wynajęte !!!
A gdzie wy widzieliście te profesjonalne firmy cateringowe? Jest Pan Heniu, który sobie sprzedaje piwo i kiełbaski z grilla (oczywiście nie sam bezpośrednio, ale to tak w uproszczeniu), Pan Heniu wykupuje wyłączność na obsługę takiej imprezy i już. Tylko z tym "już" to nie takie hop i siup, Pan Heniu ma zapewnić jeszcze fast food, wate cukrową, popcorn, lody, baloniki z helem, toi toie itd. Pan Heniu nie ma tego wszystkiego, ale sprzedaje wyłączność na fast food Panu Staszkowi z przyczepy, wyłączność na watę i popcorn mnie, a na lody jeszcze komu innemu itd. W ten sposób Pan Heniu zapewni organizatorowi to co on chce, a Pan Stachu z przyczepą, o którym tu pisaliście, znajdzie się na tej imprezie, płacąc Heniowi nie małą kasę, więc Heniowi zwraca się duża część kwoty, którą sam zapłaci. Tak działają profesjonalne firmy cateringowe, bo nie opłaca się im kupować sprzętu, i zatrudniać setki ludzi do jego obsługi. Zarabiają głównie na piwie i żarciu z grilla, a reszta to osobne firmy, które wykupują u nich wstęp na jedną imprezę. Żeby było jeszcze śmieszniej, firma która wykupi wyłączność np na balony z helem, często wpuszcza drugą firme, i płacą pół na pół , stawiając dwa stanowiska, zabezpiecza to przed większą stratą np z powodu deszczu, ale zmniejsza też zyski. Dostać się na taką imprezę nie jest łatwo, z reguły Pan Heniu ma firmy, z którymi współpracuje już od kilku lat, i nie wpuszcza nikogo więcej (chyba że z innym towarem).
Pomysł dobry ale oklepany. Przed tobą już wielu wpadło na tego typu pomysł. Mogę ci powiedzieć tyle. Nie masz najmniejszych szans. Kolega chciał kiedyś otworzyć budkę z kurczakami pod kopalnią, w sekretariacie powiedziano mu: "nieformalnie", żeby nawet nie pisał wniosku o pozwolenie. Takie miejsca są trzymane przez ściśle określone osoby, które mają udziały w firmach cateringowych, ochroniarskich itp.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wynajecie powierchni przed stadionem/parkingiem przed meczmi": - Ile kosztuje wynajęcie DJ-a - Wynajęcie garażu - WYNAJECIE POKOJU POD DG - wynajęcie lokalu - wynajęcie miejsca na bankomat
• Strona 1 z 1
|
|