Witam. Mam pomysł tego typu. Od pewnego czasu zajmuję się tworzeniem stron www a właściwie się tego uczę.Nie mam dużego pola do popisu, ale potrafię zrobić nieskomplikowaną stronę dość ciekawą graficznie z "małym" systemem zarządzania treścią.
POMYSŁ: myślałem o stworzeniu kilkunastu (np. 30 różnych) stronek www dla konkretnej branży firm usługowych. Nie chcę ich sprzedawać tylko użyczać klientom na zasadzie wypożyczenia, abonamentu, czy jakoś tak. Każda strona mogłaby kilka razy zostać wykorzystana przez różnych klientów co myślę nie przeszkadzało by w niczym. Stronki nie byłyby jakoś specjalnie rozbudowane, bo dotyczyłyby niewielkich firm. Coś w rodzaju wizytówek. Myślę o ukierunkowaniu się na bardzo konkretnego odbiorcę w konkretnej branży. Dałoby mi to możliwości penetracji tego rynku, rozwijania usług itd. Klient szukający strony dla swojej firmy miałby duży wybór różnych wzorów a cenę konkurencyjną (taniej niż własny zakup strony, utrzymanie jej itd) Tu otrzymałby pełen pakiet usług, nie musiałby się znać na tym tylko po prostu wykupić abonament i ma konkretną stronę dla swojej firmy. W późniejszym czasie można by się pokusić np o formy marketingu w internecie dla jego usług, tworzenie np. wizytówek, ulotek itd i wysyłanie ich klientowi.
W każdym razie działanie w konkretnej branży!
Co Wy na to? Widzicie jakieś szanse takich poczynań?