|
Wynajmowanie Tirów |
Wynajmowanie Tirów
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pomysł polega na tym aby kupić na początku 2 tiry z naczepami i wynajmować je firmom transportowym. Problem w tym czy można dostać jakąś dotacje czy kredyt na początku działaności aby kupić te tiry??
kredyt można dostać zawsze, z tym pytaniem skieruj się do banku, tylko pytanie czy posiadasz zdolność kredytową, żeby wziąć 2 balony, bo jeszcze nie słyszałem, żeby dawali pod zastaw organów. Sam pomysł wydaje mi się poroniony, bo firmy transportowe stać, żeby sobie wziąć w leasing taki sprzęt, spłacić za kilka lat , sprzedać i kupić nowy, a nie płacić pośrednikom i w gruncie rzeczy nie mieć ani samochodów ani pieniędzy.
Wynajem sprzetu jest oplacalny tylko jesli:
1.Kupisz 2 - 3 letni sprzet za 50 % ceny nowego 2.Znajdziesz bardzo bogatego kontrachenta (nie firme transportowa) ktory zechce zaplacic Ci wiecej niz firmie leasingowej. 3.Znasz sie na ciezarowkach .... nie jestes żółtodziobem w tym temacie. 4.Ominie Cie niefart na poczatku. Znajomy mial taki przypadek ze rozbily mu sie 2 ciezarowki na raz jedna o druga. Jesli zdarzy Ci sie cos takiego posiadajac 2 auta wypadasz z biznesu i przegrales zycie kredyt Cie zjada. 5.Auto bedzie jezdzic po kraju a nie na zachodzie.(Jesli popsuje Ci sie samochod w Hiszpani i przyjdzie Ci zaplacic za lekki remont to niezarobisz niz przez rok czasu.) Jesli masz wiecej pytan to pisz. Moge tanio zalatwic solidne ciezarowki i naczepy z malym przebiegiem.Na dobra sprawe zaczol bym od znalezienia klienta bo ciezarowki mozesz kupic w leasing w zasadzie przy wkladzie 0 %.Znam kolesia ktory na wynajmie dorobil sie majatku ale rowniez takiego ktory umoczyl cala kase. Pozdrawiam.
Temat tak samo ciekawy jak dziwny, czy ty wiesz o czym myślisz? :)
teraz wręcz nie sposób wejść na rynek transportowy bez kasy to takie małe sepuku, na wszystko glejty. Stan techniczny takiego wypożyczańca? zapewne mocno wątpliwy i każdy inaczej jeździ? i każdy stały przewoźnik ma swoje i nie będzie jawnie komuś kasy nabijał no ale jeśli zepsuje się samochód i są jakieś głupie umowy z karami za nie podstawienie się to w chwili desperacji człowiek może zgłupieć do końca i zaryzykować i to pewnie twoje 5 minut ale nie codziennie?! to tylko moja opinia :) - jak każdy mogę się mylić szczeże mówiąc to ślizgi temat i to bardzo. Do marcelliusa na jakie ciągniki, naczepy masz dojścia? jakie ceny podaj w przybliżeniu, jak możesz oczywiście, nie chodzi mi o cały przekrój cenowy ale przykłady np.: scania - różne roczniki od takich z 1995 r. w zwyż do takich z 2004r. poobserwuję ten temat to może się czegoś ciekawego dowiem?!:)
Ciągnik z naczepą z lat 2000-2002 w dobrym stanie można kupic za około 300 tyśx2 tj. 600 tyś do tego licencja na przewóz towarów. Żeby uzyskac licencję musisz wykazac się majątkiem przedsiębiorstwa w wysokości 9000 EURO na pierwszy samochód i 5000 EURO na drugi. Do tego wszystkiego kierowcy. Koszt miesięczny jednego kierowcy z ubezp. itd to około 7000-9000 PLN. Radzę podliczyc kasę jaką masz i jaką możesz dosta i proponuję może busika. Pozdrowienia
A mozesz mi powiedziec ile kosztuje zegarek taki złoty ? "teraz wręcz nie sposób wejść na rynek transportowy bez kasy to takie małe sepuku, na wszystko glejty" Tez jestem takiego zdania ale znajomy z praktycznie zerowym kapitalem kupil sobie 2 ciezarowki w leasing teraz ma juz chyba 8 i jakos daje rade i pewnie bedzie dalej jezdzic do czasu gdy nastanie jakis maly krach w transporcie jak za czasow krysysu w Rosji. A ten 2 post to juz wogole pomylenie firmy transportowej z wypożyczalnia samochodow ciezarowych .... Pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wynajmowanie Tirów": - Myjnia dla tirów - Sprowadzanie TIRow - parking dla Tirów + bar - Czesci do tirów - Myjnia dla TIRów za miastem
• Strona 1 z 1
|
|