|
Wypożyczalnia budowlana |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Nasz rynek budowlany przechodzi renesans,będzie tak przynajmniej przez 5 lat,wypożyczalnia budowlana między innymi rusztowania(różne),sprzęt elektryczny,agrgaty,zagęszczarki itp..Powstaje dużo nowych firm po 2-3 osoby i angażują się nawet jako podwykonawcy dużych inwestycji.Moim zdaniem inwestycja na początek to około 80000 tys. zł.Ja się za to biorę.
nikt nic nie wie w tym temacie? to ja podziele sie swoimi spostrzezeniami, niedaleko mnie jakis facet otworzyl wypozyczalenie oraz serwis narzedzi budowlanych ale nie jakis wielkich typu koparki betoniarki tylko malego sprzetu typu wiertarek,szlifierek, itp itd zdziwilo mnie to bo otworzyl to w nowo powstalym bloku w pomieszcznieu ktore wedlug mnie nadawalo sie na sredni warzywniak. Dawalem temu czlowiekowi ja wiem z 3 miesiace i zamknie swoj biznes jakie bylo moje zdziwienie gdy po 3 miesiacach zakupil sobie samochut dostawczy ducato a po nastepnych baru miesiacach zauwazylem na drugim koncu miasta druga taka sama wypozyczalnie wniosek nasuwa sie sam biznes w ktory ja bym nie zainwestowal 1pln prosperuje calkiem calkiem i sie rozwija patrzec tylko jak wlasciciel wywali mi przed blokiem koparke do wynajecia dodam jescze ze miasto 300tys
Ja bym do tego dołozyl betoniarke na silnik spalinowy oraz samojezdny podnosnik koszowy
Pomysł interesujący, już kilka osób na forum wypowiadało się, że chce inwestować w branżę budowlaną. W tym sektorze na pewno jest sporo miejsca dla nowych firm, szczególnie że w Polsce planuje się szereg nowych inwestycji. Na początek mogę ci polecić, żebyś się zorientował w jaki sposób działa twoja przyszła konkurencja np wypożyczający rusztowania plettac www.monter-rusztowania.pl, w prawdzie zajmują się tylko takim sprzętem jak rusztowania, ale to przecież tez dotyczy twojej działalności.
witam jestem producentem rusztowań warszawskich w różnych wymiarach mogę także wykonać rusztowania nietypowe, na zamówienie. ceny ramki są niższe niż na allegro można to sprawdzić. jestem otwarty na współprace. mój mail michalgajur@op.pl
A móglbys mi wytlumaczyc dokladna róznicę między rusztowaniem warszawskim, a rusztowaniem plettac?
|
|