|
Wypożyczalnia dvd przez internet ! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy to dobry pomysl otworzyc wypozyczalnie dvd przez telefon oraz internet z dojazdem do klienta?Czy ktos orientuje sie jakie sa zasady otworzenia takiej wypozyczalni czy trzeba miec licencje gdzie kupywac plyty?Mam okolo 15000 zł oraz skuter aby obnizyc koszty dostaw:)Pozdrawiam
Witaj! tez sie nad tym zastanawiam. Możesz wejść na strone http://www.alma.net.pl oni własnie pomagaja w otwarciu takiej wypożyczalni i dają licencje na dany obszar działania.
Kilka postów wczesniej był taki temat i zdania sa podzielone co do opłacalności tego przedsięwziecia. Wydaje mi sie że tobędzie zależalo od determinacji i zapotrzebowania w danym terenia na tego typu usłóge. Z tą firma wygląda wszystko ok dają licencje bez problemy no chyba że już ktoś działa na tym terenie który ci interesuje. Jak coś załatwisz napisz swoje postrzeżenia bo ja ciągle nie jestem przekonany co do tego.
Dzeki, a jesli mozna zapytac jakie sa twoje obawy co do tej wypozyczalni?
Firma Alma Art Video pobiera miesięczną opłate za filmy ok 5-8 złoty. Czeba wżiąść okolo 200 filmów na początek to z zusem robi okolo 1000złoty koszty miesięczne zakładające że prowadzisz w domu i samemmu rozwozisz. czyli aby zarobic czeba miesięcznie wypożyczyć 200 filmów. i wtedy zarobisz na opłaty wszystko pow[center]żej idzie do ciebie i nie mam pewności czy te 200 filmów w miesiącu pójdzie.
No a żeby myśleć o jakiś zyskach to już przydało by sie wypożyczyć ze 500 filmów w miesiącu. ja dysponuje licencja na miasto 150 tysieczne. nie mam pojęcia jak by wyglądał popyt na te filmy. ale chyba spróbuje Pozdrawiam[/center]
|
|