|
Wypożyczalnia filmów w internecie!!!! |
Wypożyczalnia filmów w internecie!!!!
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam czy wypali biznes wypożyczalnia filmów w internecie bo słyszałem że w ameryce już jakaś firma to ma zamiar robić !!!jeśli jesteś zainteresowany to pisz i coś wiesz na ten temat inne pomysły związane z internetem również!!!chcem wejśc w biznes internetowy !!!szukam pomysłu od człowieka super informatyka mam kapitał jakiś !!!moge zainwestować kase !!pozdrawiam!!!ale czekam na odpowiedz na temat wypożyczalni czy jest to realne wi za jakie pieniądze,był by to pierwszy biznes w polsce!!!![/b] :mrgreen: :mrgreen:
I na jakiej zasadzie mialaby funkcjonowac wypozyczalnia filmow online? Moze Ty masz na mysli Video On Demand?
Spokojnie z tymi wykrzyknikami. Wszyscy cie slyszymy :wink: A co do wypozyczalni to musisz sie zastanowic nad kwestia transportu tych filmow do klienta i ile to bedzie kosztowalo... jesli dobrze pamietam to byl chyba na forum taki temat...
jemu chyba chodzi o inną wypożyczalnię. To o czym ty mówisz opisują na gazeta.pl w sekcji firma. Przez internet zamawiasz film dvd, który jest ci dostarczany do domu. Autor wątku pewnie myśli o zamieszczeniu filmów na twardym dysku i ich udostępnianie. Tzn. jeśli chcesz obejrzeć jakąś komedię wchodzisz na serwer Szwedzika gdzie znajduje się 3000 filmów. Wybierasz jakiś tytuł i oglądasz. Bez możliwości zgrania na dysk filmu czy też nagrania na płytę. Po prostu taki seans przed monitorem. Oczywiście za drobną opłatą. Jakiś czas temu byłem na dwóch stronach oferujących taką możliwość ale w tej chwili ich pewnie nie znajdę.
e: raczej takie kino internetowe niż wypożyczalnia
W takim razie jesli dobrze rozumiem, to potrzebne jest szybkie lacze internetowe, wiec w Polsce sie to raczej niestety nie sprawdzi :( bylo by to bardzo ciekawe, ale np. w USA gdzie internet szerokopasmowy jest tani i powszechnie dostepny. Sorki, za blad w rozumowaniu :wink:
No ostatnio onet wprowadził teledyski, jaieś relacje z koncertów na żywo chyba. Zdziwiłem się jak był czat z trenerem reprezentacji Klejdienstem normalnie na żywo odpowiadał na pytania na ekranie monitora. Tzn. na zasadzie normalnego wywiadu jak w tv. Dwoje reporterów zadawało swoje pytania i internautów gdzieś tam z poza kadru a trener siedział na wizji i odpowiadał. Wszystko płynnie eleganco chodziło nic się nie wieszało. Zdecydowanie szybszy czat od tego zwykłego bo nie trzeba wklepywać tych odpowiedzi i robić skrótów myślowych. Moim zdaniem bardzo fajnie to wyszło. W sumie tak sobie myślę, że telewizja internetowa to mógłby być dobry cios tak patrząc w perspektywie paru lat. Tylko trzeba mieć pomysł na ramówkę. Tylko...
Na interii tez sa takie rzeczy. nie wiem jak to na onecie wyglada, ale interia ma to w bardzo male rozdzielczosci (maly obraz jest) przy jakichs video relacjach czy cos w tym stylu. mozesz sprawdzic jak wyglada ogladanie przes winampa, jest tam zakladka shoutcast TV. Ja mam siec osiedlowa i roznie to bywa, wiec jak ktos ma slaba neostrade (a jest to chyba wiekszosc polakow) to trudno mi to sobie wyobrazic. A co do tv internetowej to ma to szanse ale tak jak napisales w perspektywie kilku lat, ze wzgledow juz wczesniej wymienionych.
czy ja wiem. Myślę że możnaby zrobić coś ciekawego. Minus to rzeczywiście na tą chwilę małe okieno. Ale są i plusy. Można sobie na więcej pozwolić niż w standardowej tv, bo teoretycznie nikt tego nie kontroluje, no i interaktywność czyli telewidzowie współtworzą program. Takie powiedzmy radio maryja dla nastolatków hehe A jak to w necie paru osobą się spodoba, przekażą dalej tamci dalej i tak dalej. Bez reklamy i promocji. Tak jak to się działo z czakiem norisem ostatnio, czy też cały czas z rasiakiem. Wszyscy wiedzą o co chodzi. No tylo pozostaje kwestia ramówki. Musiałaby być nieźle pojechana
Interaktywnośc to wg. mnie bedzie jej najwiekszy plus. Ja np. prawie calkowicie zrezygnowalem z ogladania tv, bo mnie poprostu denerwuje ostatnio, szzegolnie te programy zwiazane z polityka :wink: A co do ramowki, to trzeba by sie zastanowic, do kogo to mialo by byc glownie skierowane. Ogolnie pomysl mi sie podoba, ale nadal uwazam, ze w tym momencie za wczesnie na jego realizacje...
a ja ci powiem, że czas chyba jest dobry na to. Nie ma jeszcze standardów określonych, nie ma mechanizmów kontroli (jakieś krajowe rady telewizji jeszcze długo nie zajrzą do netu), no i nikła konkurencja. Wydaje się że liczy sie pomysł na taką tv. Potrzeba paru wariatów z debilnymi pomysłami, które by gwarantowały dobrą zabawę nieosiągalną w tv z różnych względów. Na pewno temat do przemyślenia, ale uważam że przyszłościowy, a im wcześniej tym lepiej.
No patrzac z drugiej strony, to im wczesniej sie zacznie tym wieksze doswiadczenie bedzie sie mialo jak przyjdzie bum :D Tak wiec ludzie do roboty :mrgreen:
Zrobil sie lekki off-topic :)
Dodam jeszcze tylko, ze podstawowa zasada marketingu jest "lepiej byc pierwszym niz najlepszym".
To już sobie lepiej telewizor(najlepiej plazmowy:)) z komputerem podłączcie oooooo i głośniki
do tego:) i będzie idealnie,duży ekran, filmy,teledyski, i co tam jeszcze za groszę,a nawet może i za darmo:)och to byłby szczyt bezczelności:)
Proponuje poszukać w necie :wink: Tv FLY w necie nadaje teledyski, pierwsi nie bedziecie :mrgreen: i są tez inne polskie. Tylko ta jakość cienka. Także mała szansa, tv cyfrowa jest duzo lepsza i sa juz kanały interaktywne jak chocby ITV czyli interaktywna telewizja, oczywiście w internecie dostep by mógł byc lepszy i darmowy bo smsów nie trzeba wysyłać ale to za pare lat kiedy łącza najnizszę będą liczone w Mbitsach. :wink:
Sprawdź również podobne tematy:
- Wypożyczalnia filmów DVD
- WYPOżYCZALNIA FILMóW NA DVD - Wypożyczalnia filmów DVD - Internetowa wypożyczalnia filmów - Wypożyczalnia gier i filmów - Wypozyczalnia filmów w obcym kraju - Wypożyczalnia filmów z dostawą do domu. - Wypożyczalnia skuterów i kurier VS Wypożyczalnia samochodów - Przegrywanie filmów z VHS na DVD Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|