Może nawet nie chodzi o prawa do wypożyczania gier,tylko o to czy było by zapotrzebowanie na tego typu usługi. DO wersji próbnych vczy testowych gry zanim ją kupimy jest demo.
A po za tym: to miało by charakter stacjonarny czy internetowy??
|
Wypożyczalnia gier - strona 4 |
Wypożyczalnia gier
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Może nawet nie chodzi o prawa do wypożyczania gier,tylko o to czy było by zapotrzebowanie na tego typu usługi. DO wersji próbnych vczy testowych gry zanim ją kupimy jest demo.
A po za tym: to miało by charakter stacjonarny czy internetowy??
Witam wszystkich
Quag myśle że twój pomysł jest zaje... Fajna sprawa jeżeli chodzi o tego typu wypożyczalnie.Chodz ja bym skupił się wyłacznie na wypożyczaniu gier na konsole PS3 dlaczego ? 1 Jak mi wiadomo ( może sie myle ) jest najtrudniejsza do przerobienia na "piraty" więc większość ludzi gra na orginałach 2 Niekażdego stać na kupno gry za ok 200 zł a chętnych na granie coraz więcej 3 Dużo gier na rynku 4 Z tego co mi wiadomo jest na necie dużo gier w wersji demo ( łączysz sie poprzez modem w ps3 i dema ściągasz na dysk twardy konsoli ) 5 Brak ( w polsce ) tego typu wypożyczalni więc praktycznie zero konkurencji Jeżeli chodzi o PC badz inne konsole ( x-box) to sprawa wygląda inaczej.Są piraty i można se je ściągnąć z neta dośc łatwo. Natomiast nie wiem jak wygląda sprawa licencji na wypożyczanie gier PS3. No i zalużmy że licencje na wypożyczanie masz to myśle że wkład finansowy też byłby nie mały bo gier nikt ci nie "wydzierżawi" Ale od czego jest UE może pomoże :) Pozdrawiam
A moze zamiast wypozyczania samych gier moznaby wypozyczac Starsze konsole z powiedzmy 3 grami ( do wyboru ). Rozpoczynajac od Nintendo - przez Amige Pegasusa(choc te sa takie tanie ze mozna je po prostu kupic) po Nintendo 64 . Osobsicie bym chetnie wypozyczyl taki zestawik na powiedzmy miesiac za nie wielka oplata ( powiedzmy 50 pln ) ....co o tym myslicie ?
A np gry do PS3 tez mozna sciagać ??? Raczej nie;) Musisz kupić orginalnekore kosztuja 100-300zł;) Sam mam cheć na 1 gre lecz co z tego jak kosztuje 240zł a nie mam tyle pieniedzy do dyspozycji. Nie kazda gre mozna sciagnac... Te na pc tak, ale te na konsole nie;)
Witam! Zamierzam otworzyć wypożyczalnie gier i zastanawiam się czy jest to opłacalne?? Lokalizacja to miasto 23tys (centrum). Interesuje mnie wymiana gier do XBOX, PS3 (opcjonalnie jeszcze GRY PC i Filmu DVD). Dodatkowymi atutami była by strona internetowa z której można było by pobierać wersje demo lub zamawiać gry z dowozem do domu. Sądzicie, że będzie to opłacalne?
Ja bym zadał pytanie czy będzie to legalne najpierw !!!!!!!!!
Witam. Jednak wypozyczalnia gier do ps3,xbox jest nielegalna. POzdrawiam
Dlaczego wypożyczalnia gier do PS3 i XBOX jest nie legalna??
Bo gra to rodzaj programu. A program nie jest sprzedawany tylko jest udzielana licencja na jego używanie. A licencje zawierają różne zapisy. Najczęściej takie, że nie wolno programu wykorzystywać do celów zarobkowych ani wypożyczać. To, że 90 % ludzi klika na akceptuję w coś co pojawia się w momencie instalacji, lu nie czyta tego co w pudłach jest to już: Ignorantia iuris nocet.
Jeżeli to jest nie legalne to dla czego wypożyczalnietakiego typu istnieją?? Znam taką która znajduje się w odległości 20-30m od straży miejskiej i działa kilka lat bez żadnych problemów? O co chodzi??
Tego nie wiem. Wiem, że aby wypozyczać programy trzeba mieć odpowiednie licencje. Podobnie jak nie można utworzyć wypożyczalni filmów na DVD i innych nośnikach w oparciu o zwykłe kopie kupione w sklepie. Na wypożyczanie są specjalne ( czytaj znacznie droższe) licencje. Tak dla informacji pisałem kiedyś z 1 z polskich dystrybutorów gier i jasno kreślili, że nie ma możliwości legalnego wypożyczania programów dystrybuowanych przez nich.
A wie ktoś może ile taka licencja kosztuje? i czy można ją w ogóle gdzieś wykupić?
I moje takie drugie pytanie odnośnie gier:. A mianowicie jak jest ze sprzedażą gier? Chodzi mi o to czy kupuje taniej gry w hurtowni lub u wydawcy, czy sprzedaje ich towary i mam jakiś procent z tego??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wypożyczalnia gier - strona 4": - wypozyczalnia gier na konsole - Wypożyczalnia gier i filmów - Wypożyczalnia DVD/gier - franczyza... - wypożyczalnia gier planszowych i łamigłówek - wypożyczalnia gier PS3/XBOX i konsol
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
|
|