|
Wypożyczalnia motocykli |
Wypożyczalnia motocykli
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myslicie o tym aby zrobic wypozyczalnie motocykli oraz quadow. Na poczatek kupic jakas nowa r1 z salonu i nowego quada. Z salonu dlatego ze na pojazdy jest gwarancja. Za te pojazdy smialo mozna kasowac 300 zl dziennie.
pomysł moze i trafny ale nie z tym zeby wypozyczac bardzo sportowy motor, lepiej kupic jakies motory na ktorych ludzie sie nie zabija i nie bedzie ich korcic
Ha ha:D Nie wyobrażam sobie gdyby np ktoś tak wypożyczył sobie R1 bez
żadnego wcześniejszego doświadczenia i obycia z motocyklem... Gleba przy pierwszym odkręceniu manetki. Ale proponował bym coś typu właśnie quady czy słabsze choppery pojemnośći 250 ale nie typowa śćigawka o pojemności 1000.
hehe, r1 :)
przejdx sie do pierwszego lepszego salonu yamahy i zobacz jakie mają kryteria jedynie jazdy testowej...
Nie obraź sie kolego, ale czy ty w ogóle przemyślałeś ten pomysł? Moim zdaniem nie. Kto ładuje sie w takie koszty jak zakup nowej R1 za ponad 50 tyś czy nowego quada? Kiedy ci sie to zwróci, po co komu do jeżdzenia (a nie do wyżywania sie) takie mocne sprzety? Zaraz ktoś sie tym rozwali, niech coś nie tak bedzie przy motocyklu zaraz ci sie do dupska dobiorą=kłopoty . Dobra casco wtedy dostaniesz (o ile ubezpieczyciel nic ci nie znajdzie ) ale wg wartości rynkowej- dużo mniejszej . I ile zarobiłeś?
Tanie używki, nie takie mocne, może właśnie bardziej quady..... To nie jest zły pomysł, chociaż nie liczyłbym na kase z tego. Sądzę , że głownym klientem byliby młodzi, chcący sie powyżywać na nieswoim sprzecie, za 300 pozajeżdżać bike'a czy polansowac przed laską - może by zapłacili , ale ile ty byś musiał zapłacić za te remonty i naprawy po ich szarżowaniu...? Ale...życze powodzenia
zgadzam sei z Robertem, nie ma sensu, lepiej juz by bylo zrobic wypozyczalnie skuterow i quadow nieduzej pojemnosci do 350 cm jakis chinczykow
Z tą gwarancją z salonu to życzę ci powodzenia !!!! R1...Quad...cross....są to sprzęty WYCZYNOWE na które nie dostaniesz żadnej gwarancji...są to gwarancje takzwane do drzwi...jak je zamkniesz za sobą to już jej nie masz... Czy ty wiesz wogóle co to jest R1 ???? To jest sprzęt dla zawodowców którzy mają wcześniejsze doświadczenia z motocyklami sportowymi...
Ja tylko obserwowalem taka wypozyczalnie w Wawie. Tam byly takie sprzety. A na r1 mam okazje codziennie jezdzic kolego. Sam mam cbr 954.
Analizujac to co piszesz to nie masz kontaktu z motocyklami. Jezeli mialaby to byc dzialalność w duzym miescie dobrym rozwiazaniem byloby stworzenie kilku punktów i wypozyczanie skuterów do szybkiego przemieszczania sie w korku. Przy okazji przejazdu z jednej czesci miasta na drugą ludzie mogliby w jednej wypozyczyc pojazd, a w drugiej oddac. Koszt zakupu nowej R1 jak napisałeś równałby się z zakupem 6-7 nowych skuterów dobrej marki. Jezeli sie upierasz przy motocyklach, to tylko pojazdy typu CBF, XJ, Virago, DT. Pozatym do prowadzenia motocykla potrzebne jest prawo jazdy kat. A, które posiada znikomy procent kierowców.
Co myślicie o takim pomyśle, kase na motocykle mam, jeśli chodzi o serwis to myśle że sobie poradze.W wypożyczalni na poczatek mialy by być trzy motocykle, jeden sportowy r6, coś z klasy sredniej fazer600 i coś wolniejszego er5 lub gs500. Cena za wypozyczenie od 180-280zł. Jak myślicie czy byli by chetni na coś takiego.
Wydaje mi się, że taka wypożyczalnia miałaby szansę funkcjonować w miejscowości turystycznej, gdzie wielu ludzi przyjeżdża autem i chciałoby przesiąść się do czegoś innego, aby dokładniej pozwiedzać okolicę- no właśnie tylko czy na pewno na motor? Wypożyczalnia rowerów- dla każdego, na motor niestety prawko, a jeśli w teren to może bardziej quadem. Moim zdaniem biznes z dużym ryzykiem. Kto chce mieć motor, najczęściej go kupuje i dba o niego, a kwota jakaś wymieniłeś to za 24h? Czy inny sposób rozliczeń?
Tak cena 180 jest za dobe wypozyczenia np gs500 a cena 280 za np. R6.
Z jednej strony mało tych motocykli,jeżeli np. przyjedzie ekipa, która zechce sobie pojeździć. Jednak jeżeli chciałaby wypożyczyć sprzęt pojedyncza osoba to już ma jakiś wybór. Nie wiem czy coś takiego sprawdzi się np. w dużym mieście, wydaje mi się, że bardziej trzeba postawić na turystykę i jakąś często odwiedzaną miejscowość. No i kwestia uprawnień, jednak dużo mniej osób ma kategorię A niż B. Tu jest chyba największe ograniczenie;/
Sam z chęcią bym wypożyczył motor jeslibyłaby taka możliwość w moim mieście.
Pozdrawiam.
a może dodatkowo wypożyczać skutery? prawie każdy może na nich jeździć:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wypożyczalnia motocykli": - import motocykli ze wschodu starych motocykli radzieckich - Wypożyczalnia skuterów i kurier VS Wypożyczalnia samochodów - Import motocykli - Import motocykli - Wynajem motocykli
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|