|
Wypożyczalnia nawigacji samochodowych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pomysł na wypożyczalnie nawigacji samochodowych i radio cb. Wielu ludzi jeżdzi po Polsce i być może była by zaiteresowana tego typu usługami.Dodam że sam od czasu du czasu jeżdżę trochę po kraju i często korzystam tylko z mapy co powoduje że czas dojazdu czasem mi się wydłuża :). No i nie mam radia i często nie omijam korków że o "misiaczkach" z "suszarkami" nie wspomnę:).Co o tym myślicie?
Pomysł jest dobry ! Pytanie czy ludzie by z tego korzystali ? Biedny i tak pojedzie z mapą a bogaty kupi sobie nawigacje ! Niewiem na jakich klientów i czy wogóle na klientów mógłbyś liczyć. Jeśli spojrzy sie na zagranice to tam prawie w co 2 aucie jest nawigacja i niewazne czy jest to auto nowe czy stare. Tam na nawigacje jest teraz moda a i sprzęt taki dla nich nie jest drogi. Dla nas jeszcze nawigacja jest droga i niewielu ją ma - to jest plus dla ciebie ! natomiast minusem jest to ze my jako naród jestesmy troche zacofani zwłaszcza pokolenie starsze kolo 50, 40 to ludzie bardzo nieufni nowym rozwiązaniom ( sam patrze na mojego ojca )
Twoi klienci , jesli juz byś ich miał mysle ze byli by w wieku od 18 do 35 lat. Głownie na nich mógłbys liczyc. Bardziej bym ci radził zainteresować się sprzedazem tych urządzeń, bo to jest naprawde przyszlosc i jakbys dostał jakiegoś taniego dostawce to mozesz na tym bić niezle kokosy bo napewno do polski tez naciągnie moda i w co 2 aucie bedzie taka nawigacja. Ja ostatnio gdy bylem w Holandii kupiłem sobie komórke SE w810i , za co po przeliczeniu wyszlo mi 545 zł, gdy 2 dni pozniej wrocilem do polski to takie same nówki jak moja na llegro stały po 700 zł najmniej !!!!!!! Tak samo nawigacje samochodowe sa tam duzo tansze a zarówno w konórkach jak i w nawigacjach montuja oni juz polske oprogramowanie
Dzięki za opinię. Ludzie będą z tego korzystać ze względu na jeszcze dość duży koszt zakupu tego typu urządzenia. Nie każdy kierowca potrzebuje na codzień nawigacji i wielu ludzi wyjeżdżając na weekend lub krótki urlop potrzbuje takiego urządzenia tylko chwilowo. Pozatym nie zamierzam być drogi z tą usługą.
Pomysł całkiem niezły, tylko że na krótką metę. Jeszcze trochę i gps będzie standardem i nikt nie będzie potrzebował tego pożyczać.
bez sensu ten pomysl,
pepe masz rację ceny GPS idą w dół z dnia na dzień, a kogo nie stać to ma mapę i p prostu pyta
hehe
Nie wypali. Nawigacja to wydatek rzędu kilkuste złotych...
mysle ze by wypozyczali, sam bym wypozyczyl, ale nie za wiecej jak 30-40zł na dzien, wiec nie wiem czy by sie oplacalo, kupic z 10 dobrych nawigacji to koszt w hurcie pewnie ok 10 tyś zł,
po 40zł wypozyczenie na dobe, liczyc ze ze 100 wypozyczen w mesiacu bedize to 4 tyś miesieczene, odjac jakies naprawdy, uaktualnienia, podatki itp... cos tam zostalo by pewnie :)
http://www.wypozyczenia.com.pl
jak widac jest to w wawie albo to ecp-nawigacje.pl spoko pomysl, ciekawe ile na tym mozna wyciagnac
no ale firma wypozycza nie tylko nawigacje a sporo sprzetu elektronicznego, w wiekszych miastach mysle ze bylo by ok
|
|