|
Wypozyczalnia przyczep kampingowych? |
Wypozyczalnia przyczep kampingowych?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam mam pomysł na biznes (fakt że okresowy ale zawsze to coś), tylko nie wiem czy wypali i proszę o opinie. to co sie zdażyłem zorientować to kupno przyczep kampingowych to ok25tys.miejsce na ich przechowywanie i naprawę to mam. to co widzę koszt wypozyczenia to od 50zł do 150 za dobę zalezy jaki komfort tej przyczepy.czekam na opinie
Jeżeli mieszkasz w okolicy turystycznej (jakieś pojezierze itp) to myślę że pomysł godny zastanowienia się, bo raczej nikt nie bedzie wypożyczał przyczepy, żeby z nia przejechać pół Polski. Przelicz jeszcze po jakim czasie Ci się kupno takiej przyczepy zwróci.
Jeżeli przyczepa kosztować będzie 25000 zł a wypożyczać ją bedziesz za 50 zł/dzień to zwróci Ci się kolego nie prędzej niż po 500 dniach wypożyczenia, a zważywszy na niezbyt długi sezon letni w naszym klimacie to bedzie jakieś 6 lat.
gdybys jeszcze zalapal jakies kontakty z polami kampingowymi za granica, moze chorwacja, hiszpania, bulgaria) i zrobil dobra reklame np. przyczepa typu lux na 7 dni, chorwacja, 1km od morza, bez oplat kampingowych bo te bedziesz mial ustalone z wlascicelem pola, powiedzmy za 700zl...kto wie...ludzie sa coraz bardziej wybredni i beda szukac jak najtanszych wakacji za granica wiec mysle ze taka przyczepa to dobra odpowiedz.problem tylko w tym ze nie kazdy ma hak holowniczy i nie wszystkim chce sie jechac 20 godzin i to jeszce wlasnym autem. Osobisie gdybym szukal wakacj ze znajomymi i i znalazl twoja oferte to 99% ze 2 przyczepy jada ze mna a to 1400zl w 7 dni !!!
ie wiem jak to sie przeklada na koszty utrzymania takiej przyczepy i ewentualne jej zniszczenia, wiadomo, wakacje, ktos popije, cos zlamie, rozwali...depozyt bylby dla ciebie dobrym rzowiazaniem ale moze odstraszac potencjalnych klientow
żecz w tym że nie mieszkam obok zadnej miejscowosci turystycznych.mieszkam na wiosce a w okolicy do najbliższych miast to ok.20kilometrów ale za to do 4 miast. a te 25tys to aby kupić kilka przyczep.To co widzę to tylko jedną taka wyporzyczalnie widziałem ale raczej komis przyczep kampingowych.proszę o dalsze opinie :)
po 1 mało kto ma hak
po 2 sezon wakacji w Polsce trwa 3 miesiące lepszym pomysłem by było pole namiotowe
pole namiotowe w mojej okolicy to zły pomysł bo niema co w tej wiosce robic.myslałem ze własnie o kampingach bo zdaje mi sie ze choc sezonowy (3 miesiace )to moze byc dochodowy interes wiec czekam na wasze opinie
przeanalizuj ceny przyczep, duża 10-15-letnia w średnim stanie kosztuje minimum 10k
a moze tak by jeszcze rozszezyc działalnośc na sprzedaż takich przyczep i wypozyczalnie ?
a może już ktos próbował w taki biznes wejsc ? moze wie ktoś ile trzeba kasy na rozkrecenie tego ?pozdrawiam i czekam na opinie
czesc mieszkam dosyc dlugo w uk tutaj mozna kupic taniej przyczepy kamp. wiec gdybys byl zainteresowany to prosze o kontakt .
pozdrawiam wszystkich
a tak w przybliżeniu w jakich cenach są tam przyczepy?bardziej myslałem o holandi albo z niemiec ale jak sie bedzie opłacać to dlaczego nie .pozdrawiam
dziekuję wszystkim za opinie szkoda że tak mało osób sie wypowiedziało .moze ktos jeszcze sie wypowie bardzo mi to pomoże pozdrawiam
naprawdę warto.
Mieszkam na wybrzeżu i znam ludzi którzy żyja tylko z sezonu. A za 50 pln za dobę ? Nie ma takich wypożyczalni. Koszt to najmniej 100 za dobę. Każdej rodzinie to się opłaca. A lokalizacja nie ma w tym biznesie znaczenia. Powodzenia życzę.
tylko nie kupuj przyczep z anglii, one sa przystosowane do ruchu lewostronnego :)
a tak na serio, gdybys z tym ruszyl w jakiejs miescowosci "turystycznej" to mysle ze by wypalilo z zyskiem dla ciebie :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wypozyczalnia przyczep kampingowych?": - Wypożyczalnia przyczep , oraz przyczep reklamowych - wypożyczalnia przyczep - Wypożyczalnia przyczep towarowych - Wypożyczalnia autolawet / przyczep itp - Wypożyczalnia Lawet Przyczep
• Strona 1 z 1
|
|