Witam, najprościej powiedzieć że poszukuje wspólnika / inwestora z kapitałem ok 150 tyś zł. Chodzi o otwarcie nowej wypożyczalni samochodów. Profilem firmy byłby wynajem krótko i długoterminowy aut osobowych. Firma działałaby na terenie całego woj. Łódzkiego (podstawianie auta do klienta po bardzo konkurencyjnych cenach, ze względu na dobre położenie przyszłego biura firmy). Oprócz tego obsługa usług typu Asistance. Posiadam szczegółowy plan działania dotyczący kosztów leasingu, zakupu aut, kosztów comiesięcznego prowadzenia działalności, wyliczony okres zwrotu poszczególnego wkładu finansowego, itd. Współpracowałem z firmą zajmującą się pomocą w uzyskaniu dotacji z UE, po przeanalizowaniu przez nich mojego biznesplanu, wystawili pozytywną rekomendację, według nich szansa na uzyskanie dotacji dla mojego pomysłu to ponad 80%. Niestety nie mogę się ubiegać o żadną dotację bo jestem osobą czynną zawodowo, a firma wyżej opisana jeszcze nie istnieje.
Osoba bądź osoby potencjalnie zainteresowane z mojej strony mogą liczyć na zabezpieczenie swojego kapitału w postaci zastawu rejestrowego na pojazdach. Dodatkowo co miesiąc 7% od wniesionego kapitału wypłacane regularnie na konto.