Też tak myślałem o łodzi przynajmniej 110KM.
Tylko nie wydaje mi się, aby było bezpieczne ciąganie banana z ludźmi gdy są fale.
|
Wypożyczalnia skuterów wodnych nad morzem. - strona 3 |
Wypożyczalnia skuterów wodnych nad morzem.
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Też tak myślałem o łodzi przynajmniej 110KM.
Tylko nie wydaje mi się, aby było bezpieczne ciąganie banana z ludźmi gdy są fale.
duze to jasne ze nie, ale 110 pozwoli ci wyjsc przez przyboj i przy dobrym wyczuciu lodzi zapewnic super zabawe turystom... oczywiscie ze zdrowym rozsadkiem... juz sciagalem ludzi z polamanymi obojczykami z banana =( nic przyjemnego no i odszkodowania (ubezpiecz sie dobrze)...
ale jak bedziesz juz mial troszke godzin wyplywanych i poznasz swoja lajbe to nie powinienes miec wypadkow =) pozdrawiam
Na początku będe chciał popływać kilka dni sam bez ludzi żeby właśnie wyczuć łajbę.
Wychodzi na to ,że będe musiał zrobić st.sternika ale w sumie może i lepiej... bardziej podszkolę się. Pewnie gdyby to miało pływać na jeziorze to jeszcze by uszło 80KM ,no ale morze... Pozdr
Witajcie.
Jezeli jestescie zainteresowani wszelkimi informacjami na temat uruchomienia wypozyczalnie ,ewentualnie podjecia wspolpracy,odbycia stazu,uprawnien motorowodnych piszcie na ponizszy mail: watersportresort@gmail.com Pozdrawiam
Proszę o podanie do siebie nr.tel. dabis14@interia.pl
witam
szukam adresów komisów w niemczech gdzie mógłbym kupić ok. 10 szt za rozsądne pieniądze w dobrym stanie. proszę o kontakt, gg 10863994, lub tel.: 0508 616 015 czekam na kontakt, i zapraszam do współpracy
Temat ciekawy. Jeżeli chodzi o uprawnienia to:
bez karty pływackiej (zostały wycofane w 1994 roku) można: - prowadzić jachty żaglowe o powierzchni ożaglowania 10m2 po wodach śródlądowych i po wodach morskich w porze dziennej do 2 mil morskich od brzegu (jedna mila morska 1852m) ROZPORZĄDZENIA RADY MINISTRÓW z dnia 12 września 1997 r. w sprawie uprawiania żeglarstwa. (Dz. U. Nr 112, poz. 729) - prowadzić jachty motorowe o mocy 6,67 KM po wodach śródlądowych i morskich do 2 Mm od brzegu w porze dziennej ROZPORZĄDZENIA RADY MINISTRÓW z dnia 12 września 1997 r. w sprawie uprawiania żeglarstwa. (Dz. U. Nr 112, poz. 729) Uprawnienia motorowodne: - sternik motorowodny - prowadzenia jachtów motorowych z silnikiem o pojemności do 1 000 cm3 po wodach śródlądowych bez ograniczeń, jednakże do osiągnięcia 16 roku życia pod nadzorem i za zgodą rodziców lub opiekunów prawnych,prowadzenia jachtów motorowych, z silnikiem o pojemności do 1 000 cm3 w regatach i na treningu pod nadzorem, po wodach morskich. ROZPORZĄDZENIA RADY MINISTRÓW z dnia 12 września 1997 r. w sprawie uprawiania żeglarstwa. (Dz. U. Nr 112, poz. 729) Generalnie Polska idzie w kierunku Stanów, pozwala obywatelom się zabić, zwiększając uprawnienia i zmniejszając wymogi.
ja mam pytanie jadę teraz nad morze i chciałbym pojeżdzić skuterem wodnym czy karta motorowerowa mi wystarczy mam 17 lat ??są potrzebne jeszcze jakieś dokumenty??
witam
Darecki chcialbym z Toba porozmawiac.Moze bede mial cos ciekawego dla Ciebie. Prosze podaj numer telefonu.Do 11 lutego jestem w Polsce pozdrawiam Darek K
Siemka wszystkim.Pozwolenia i inne wydatki to jeszcze nic,mieszkam w koszalinie gdzie do mielna mam 10 min drogi samochodem wiec w sezonie jestem tam codziennie.trzeba jeszcze załatwić ochroniarzy aby pilnowali tego biznesu.mówie teraz poważnie,przechodząc obok takiej wypozyczalni skuterów widze 3 pakerów siedzących codziennie przy tych skuterach.Pewnie jakies capy wymuszają haracze albo to na wypadek gdy klient nie chce zapłacic.Kolesie pewnie tam biorą po sto zł za dzien bo z natury wiem ze takie usłógi nie są tanie.pozdro.
Myślę że pomysł dobry, ale powiększenie oferty zwiększy powodzenie. Ja na Twoim miejscu zaoferowała bym nie tylko skutery ale i quady, gokarty i np (samochód terenowy) - możliwośc obwożenia turystów po atrakcjach miejscowych. Powodzenia
witam wszystkich, troche po czasie ale moze komus sie przyda. Zeby zrobic starszego sternika motorowego MUSISZ odbyc szkolenie na morzu. Z tego co pamietam 2 rejsy o lacznej dlugosci przynajmniej 100h. Majac starszego sternika motorowodnego mozesz prowadzic motorowke powyzej 60kw do dlugosci 12m i w odleglosci 20mil morskich od brzegu. Z tego co wiem nie musisz miec sternika motorowodnego aby zrobic starszego sternika, jest firma ktora oferuje szkolenie laczace oba patenty(najpierw robisz sternika pozniej starszego sternika jednoczesnie). Moim zdaniem motorowka o mocy do 60kw nie bedzie wystarczajaca, to sa raczej male jednostki a pamietaj ze bedziesz plywal po mnorzu.
Włąśnie wróciłęm z nad morzem . w miejscowosci Kąty Rybackie tam są sktery 2 15 min koszt.100zl.
Też mysle o tym biznesie, wiecie moze ile kosztuje miejsce pod taka wypozyczalnie? Znalazlem fajna miejscowke nad morzem na polwyspie Helskim na Campingu Maszoperia w Jastarni.
Nie wiem ile ogolnie kosztuje takie typu miejsce.... Prosze o pomoc
Witam
Posiadam miejsce pod wynajem skuterów wodnych,banana itp.Jest to na plaży w Jastrzębiej Górze.Miejsce funkcjonuje od 3 lat i jest bardzo dochodowe.Poszukuję wspólnika lub wydzierżawię.Tel.kontaktowy 502-060-002
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wypożyczalnia skuterów wodnych nad morzem. - strona 3": - Wypożyczalnia skuterów wodnych - Wypozyczalnia skuterow wodnych - Wypożyczalnia skuterów nad morzem - wypozyczalnia skuterow i gokartow nad morzem - wypozyczalnia skuterow i qadow nad morzem
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|