|
Wypożyczalnia sprzętu GPS |
Wypożyczalnia sprzętu GPS
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, co myślicie o takiej działalności, chodzi o wypożyczanie wysokiej jakości sprzętu GPS do samochodów, do wykonywania pomiarów wycieczek, oferta skierowana do osób na co dzień niepotrzebujących takiego sprzętu największe zapotrzebowanie przewiduje na wakacje.cena w zależności od klasy sprzętu i terminu wypożyczenia.
Dziś ceny GPSów spadły więc cena nie mogłaby być za wysoka. Za 1200 zł jest już całkiem dobry MIO. Tańsze GPSy już za 400 zł kupić można wiec ile byś chciał brać za wypożyczenie ? Do tego problemy typu co będzie jak mi nie oddadzą albo oddadzą uszkodzony ?
Widze że temat ucichł ale go porusze bo dla założyciela postu to co napisze może być ciekawe. Miałem okację skorzystać z takiej wypożyczalni GPS w Niemczech. Jak dla mnie była to bardzo poręczna sprawa bo potrzebowałem dosłownie na dwa dni, a w dodatku wszystko załatwiane drogą internetową :) cena w porównaniu do ceny GPS'u w sklepie zdecydowanie zachęcała, wypożyczenie na jeden dzień 20E. A wygoda tego typu usługi powiem że rewelacyjna. Pomysł skopiowałem w zeszłym roku. Żyć się z tego cały rok nie da ale w okresie wakacyjnym dodatkowe pieniądze są, podobnie ferie. W przszłym roku pomysł rozbudowywuje, wprowadzam nowy system. Wypożyczenie takiego GPS'u u mnie to cena 20zł za dzień.
Dziękuje za wypowiedz i życzę sukcesów w rozbudowie firmy. pozdrawiam
witam. Działalność faktycznie rokuje tylko jako dorywcza, ale być może warto coś takiego wdrożyć w życie. Mam wrażenie że z taką wyporzyczalnią za jakis czas może być tak, jak z kafejkami internetowymi. (drogą naturalna wymarły).Coraz więcej ludzi będzie stać na to aby zakupić za pare złotych jakiś nie zaawansowany sprzęt gps.
Zastanawia mnie to jak widzisz nastepujące kwestie: - gwarancje że towar zostanie zwrócony nie uszkodzony (jakie zabaezpieczenie widzisz a takiej sytuacji? - kaucja? ale wtedy musiałaby wynosić równowartość sprzetu) - gwarancje że w ogóle sprzęt zostanie zwrócony (bedziesz później nasyłał firmy windykacyjne aby ci to odzyskały? - ale to są juz koszta. Bo na pewno nie zrobisz postępowania sądowo - egzekucyjnego - gra nie warta świeczki) - czy zasięg wyporzyczalni regionlany? a co jeśli ktoś chce wyporzyczyć sprzęt nad morze na 2 tygodniowy urlop? w zasadzie skorzysta z gpsa w drodze na wakacje i w powrotem a i tak zapłaci za okres 2 tygodni. Czy potencjalnemu klientowi bedzie sie to opłacało? I najważniejsza sprawa - czy zrobiłes do tego przedsięwzięcia BIZNESPLAN??? po ilu latach zwróci ci sie ta inwestycja.... Pozdrawiam
ja osobiście znam taką wypożyczalnie...ale mają to połączone ze sklepem...
tu masz link : http://www.focusgps.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wypożyczalnia sprzętu GPS": - Wypożyczalnia sprzętu - Wypożyczalnia sprzętu RTV - Wypożyczalnia sprzętu AGD/RTV ! - Wypożyczalnia sprzętu rolniczego - wypożyczalnia sprzętu turystycznego
• Strona 1 z 1
|
|