|
Wypozyczalnia sprzetu wodnego nad jeziorem |
Wypozyczalnia sprzetu wodnego nad jeziorem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam ,sezon letni juz powoli sie zbliza,a ja mysle o wypozyczalni sprzetu wodnego nad jeziorem,tylko nie wiem jakie zezwolenia sa potrzebne,kto je wydaje,jakie musze spelniac warunki.Miejsce juz mam upatrzone, sprzet wodny mam,ale co dalej ,poradzcie,pozdrawiam wszystkich
yakuza, wydaje mi się, że nie potrzebujesz żadnych zezwoleń.
Przydałoby się tylko jakieś ubezpieczenie zarówno sprzętu jak i wypożyczającego. Najłatwiej cyba sprawdziću jakiegoś brokera ubezpieczeniowego, czy mają pakiety lub ubezpieczenia dla wypożyczalni. Przecież nie ma znaczenia, czy wypożyczasz narty, rower czy kajak lub łódkę. Niestety będziesz musiał mieć działalność gospodarczą i kasę fiskalną. Możesz to też robić na działalność kogoś z rodziny lub znajomego i wtedy potrzebujesz tylko kasę. Jakbyś wszystko chciał zrobić idealnie, to powinieneś mieć wpisany w pamięć kasy adres miejsca, w którym prowadzisz działalność, czyli musiałbyś mieć umowę najmu na punkt w którym będziesz prowadził wynajem. Formalności jak widzisz wiele nie ma, ale koszty (DG, kasa, ubezpieczenia OC i AC, ewentualnie NW) będą całkiem spore. Prowadzisz już jakąś działalność?
dzialalnosc juz prowadze,jesli chodzi o bezpieczenstwo,to musze spelniac pewne warunki,kamizelki ratunkowe,niezatapialnosc sprzetu,ale czy nie potrzebuje zezwolenia to nie wiem,moze ktos juz cos takiego prowadzi i podpowie,pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wypozyczalnia sprzetu wodnego nad jeziorem": - Wypożyczalnia sprzętu wodnego - wypozyczalnia sprzetu wodnego nad morzem w Mielnie - Wypożyczalnia sprzętu GPS - Wypożyczalnia sprzętu - Wypożyczalnia sprzętu RTV
• Strona 1 z 1
|
|