Witam, mam pewien pomysl, ktory mysle, ze moglby wypalic tylko nie bardzo wiem, jak sie za to zabrac i z jakimi to sie moze wiazac kosztami.
Generalnie, chodzi o wyprodukowanie nowej marki soku [sok, napoj owocowy, wszystko jedno] Zakladam, ze potrzebuje glownie odpowiedniej przetworni, opakowan [oczywiscie kartony] i o ile projekt opakowan jestem w stanie zrobic sam, to nie bardzo wiem do jakiej przetworni z tym udezyc. Bo nie stac mnie na to, zeby zalozyc wlasna linie produkcyjna. Ciekawi mnie czy w ogole, mozna to zalatwic w ten sposob, ze zlecam przetworni wyprodukowanie dla mnie soku i jestem wlascicielem tej marki. Nie bardzo wiem jak to wyglada w kwestii formalej, to znaczy czy przetwornie bawia sie w cos takiego ? Zawartosc tego kartonu ma tutaj mniejsze znaczenie, glownym motorem napedzajacym marke ma byc nazwa i opakowanie. Zdaje sobie sprawe, ze koszty moga sie wahac w zaleznosci od tego, czy dostarczam przetworni wlasne owoce, czy korzystam w calosci z ich polproduktow.
Macie moze jakies pomysly, w jaki sposob najlepiej sie za to zabrac ? Chodzi mi o jakas podpowiedz, od czego najlepiej zaczac i jesli ktos mial z podobna sprawa stycznosc, z jakimi moze sie to wiazac kosztami gdyby zalozyc, powiedzmy na poczatek sprzedaz jedynie w wojewodztwie mazowieckim.
Nie wiem co jeszcze moge napisac, zeby dokladniej opisac moj pomysl...