|
Wyroby szklane |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, ostatnio chciałem kupić wazon. Nie taki malutki na 5 kwiatków tylko duży, szklany, w zasadzie nie na kwiatki ale bardziej do ozdoby. Nigdzie nic takiego nie mogłem dostać. Jedyne miejsce gdzie jest jakiś wybór wazonów to Ikea, choc i tam nie znajdzie sie nic wiekszego. Nawet na allegro nie ma czegos takiego. I tak sobie przy okazji tych poszukiwań pomyślałem, że może takich klientów jak ja jest więcej? Co myslicie o hurtowni, sklepie, sklepie internetowym z tego typu wyrobami? Oprócz wazonów trzeba także mieć kieliszki, kufle itp. to oczywiste.
Witam , pomysł na hurtownie ze szkłem ozdobnym itp. to napewno świetny pomysł , sam znam osoby ktore sie tym zjmóją( małopolska i śląsk ) z tego co wiem hulają dobrze !!
Jakim kapitałem trzeba dysponować, żeby mysleć o takiej hurtowni czy sklepie??
Oczywiście im więcej zainwestujesz tym lepiej , ale zawsze możesz zacvząć od sklepu ktory pożniej rozwiniesz w hurtownie ! Osoba którą znam, na początku wlaśnie zaczela od sklepu. Trudno mi określić ile potrzebujesz dokładnie pieniędzy , proponuje na początek odwiedzić hute szkla o ile jest w regionie! i sprawdzić ceny szkla. Napewno poza czystym szklem przydalo by sie zorientować o wyroby ceramiczne itp. Naprawde trudno mi określić sume na początek ale myśle że 50 tyś. przydalo by sie na początek ale to wszystko zależy oczywiście od wielkości sklepu czy hurtowni. :wink:
Ja też myślałem ostatnio o handlu wyrobami szklamymi. Ale ja bardziej myślałem o handlu przez internet,np. sklepi internetowy na bazarek.pl no i allegro. Tylko że na allegro mało jest takich towarów i nie wiem czy z braku chętnych czy to właśnie luka do wypełnienia. Ale jak chcesz,to w moim mieści jest huta szkła,napisz może coś razem wykombinujemy. A pochodzę z Wlkp. Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Wrz 09, 2006 11:31 pm ] aha,zapomniałem dodać że jest możliwość także wyrobów kryształowych. A takie małe zwierzątka szklane,słonie,ślimaki i inne,wszystko ręczna robota to już za 2,3 zł można tam kupić.
|
|