Witam. Jestem z Kętrzyna, miasta liczącego 30 000 mieszkańców. Jest to trochę zamulona miejscowość, ludzie tutaj nie są zbyt skorzy aby płacić ,,spore'' pieniądze za rozrywkę, np gokarty (10zł za 5 min). Będąc mieszkańcem Kętrzyna oraz mając zamiłowanie do robienia interesów, prowadzenia biznesu pragnę otworzyć coś ciekawego w tym mieście. Myślałem nad quadami, jednak po wizycie u nas obwoźnego toru dla gokartów i po zainteresowaniu jakim się one cieszyły zrezygnowałem z tej opcji. Mam wiele pomysłów (ale mało kapitału), dlatego jedna z tańszych inwestycji i mogących się zwrócić to pomysł na rajdy oraz wyścigi samochodzikami RC. Jak uważacie? Czy taki pomysł by przeszedł?
Dokładniej by to wyglądało m\niej więcej tak:
Jakaś mała hala/pomieszczenie ... w niej tor z piasku, ziemi, trawki do rajdów ... w innym miejscu tor betonowy do wyścigów ... i do wyboru mocne, szybkie samochodziki RC (zdalnie sterowane).
Opłata np. 2zł za 10min ... kwestia opłat będzie mi bliżej znana jak zorientuję się ile kosztuje eksploatacja takich autek.
Większość dzieci ma teraz swoje własne samochodziki RC, ale pomyślcie ... ile z nich ma szansę pościgać się z kolegami na prawdziwym torze do tego przeznaczonym? Do tego z reguły rodzice kupują dzieciom zwykłe autka, na baterie ew. akumulatorki ale są one powolne. U mnie miały by dostęp do naprawdę szybkich samochodzików. Organizowałbym turnieje, byłaby możliwość ścigania się ich własnymi autami, sprawdzenia ich osiągów itp.
Proszę Was, forumowicze o opinie na ten temat. Czy zakładanie czegoś takiego i inwestycja w to sporej kasy (ok 30tyś zł) ma sens? czy jest to atrakcyjna oferta dla młodych jak też i dla dorosłych?