|
Wysłałem CV - czy mogę zrezygnować jak mnie przyjmą? |
Wysłałem CV - czy mogę zrezygnować jak mnie przyjmą?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Praca
Autor
Wiadomość
W zasadzie jak w temacie. Chce sprawdzić czy pewien zabieg marketingowy na moim CV zadziała, pytanie jest czy jak się okaże że są zainteresowani moją osobą i będą chcieli mnie zatrudnić albo zaprosić na rozmowę to czy mogę odmówić i stwierdzić że nie chce tej pracy?
tak zawsze się pytają czy jest Pan/Pani nadal zainteresowany
przecież na siłę nikt na taką rozmowę nie ciągnie. Jeśli już nie jesteś zainteresowany to mówisz "nie,dziękuję" i tyle.
a swoją drogą żeby o takie rzeczy pytać... chyba nie jesteś niewolnikiem, bo tak to zabrzmiało
Można powiedzieć, że już znalazłeś inną pracę.
Dopóki nie podpiszesz umowy o pracę zawsze możesz zrezygnować.
Powiem więcej nawet jak podpiszesz umowe o pracę to też możesz zrezygnowąć. Gorzej w tym wypadku ma pracodawca.
Dokładnie, zawsze możesz odmówić! Póki nie podpiszesz umowy wszystko zależy od Ciebie... Zapraszając Cię na rozmowę pracodawca nie obiecuje, że Cię zatrudni i tak samo Ty z góry nie musisz być ostatecznie zainteresowany. Podczas rozmowy jest także mowa o warunkach finansowych, zakresie obowiązków na danym stanowisku, dlatego Ty też możesz powiedzieć, że praca ta nie spełnia Twoich oczekiwać ;-)
Pewnie, że możesz zrezygnować ponieważ coś Ci nie odpowiada, może to być np. wysokośc pensji lub zbyt dużo nałożonych obowiązków. Najgorzej będzie jak już poprzednicy dodali, gdy podpiszesz umowę. Dlatego najlepiej jest sie wcześniej 2 razy zastanowić :) Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wysłałem CV - czy mogę zrezygnować jak mnie przyjmą?": - KASA FISKALNA MOGĘ Z NIEJ ZREZYGNOWAĆ? - czy fakturę wystawioną na mnie jako osobę mogę wrzucić w KUP - Tax Care jak z tego zrezygnować ? - Z czego moge odliczac vat, a co moge wrzucac w koszty? - Nie moge czegoś sprzedać ale mogę dać to gratis?
• Strona 1 z 1
|
|