|
Wystawki po raz xxx |
Wystawki po raz xxx
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam mozliwosc zbierania, przewozu do pl przedmiotow roznorakiego rodzaju z wystawek za granica. Sa to naprawde dobre rzeczy niektore nowe, niektore jak nowe ale naprawde jakosc jezeli sie dobrze do tego przylozyc czyt. szukac:) Od rtv, agd, po zabawki generalnie wszystko co sie moze czlowiekowi przydac. Sprzedaje jak przyjezdzam do pl na allegro po znajomych i mam z tego jakies dodatkowe pieniadze(nie pareset zl) na kazdy wyjazd(a raczej przyjazd na ferie z mojej pracy). Mieszkam za granica i praktycznie codziennie moge znalezc pelne auto fajnych rzeczy. Mysle ze dalbym rade na tym porzadnie zarobic tylko teraz pytanie jak. Jak wyglada strona prawna takiego przedsiewziecia bo o paragonach czy f-vat nie ma mowy to jasne. Pomozecie?
No i oczywiscie jak wy byscie sie do tego zabrali tzn cale zaplecze do takiego biznesu. Pozdrawiam
ja bym tam wynajął jakąś szopę zbierał te graty w to miejsce a w polsce szukał gościa, który przyjedzie zapłaci i zabierze te fanty własnym transportem.
pozdro
mysle ze najlepszym sposobem zbycia tego towaru byłby jakis stały hurtowy odbiorca(i niech on sie martwi) jesli chodzi o zbywanie tego na allegro ,mysle ze nie warto, za jakis czas skarbowka zapuka do drzwi i zapłacisz wiecej niz zarobiłes.Generalnie znam ludzi ktorzy tym sie zajmują i niezle z tego żyją,swoje towary głownie opychają na bazarach i gieładach(jednak wiąrze sie to z działalnoscią)jesli chciałbys robic to legalnie musiałbys praktycznie na karzdą żecz spisywac umowe zakupu,jesli sie myle prosze o poprawienie
Czyli nie mam mozliwosci zbycia takiego towaru legalnie dobrze zrozumialem? Myslalem jednak bardziej samemu zajac sie takim biznesem(np. z pomoca brata ktory jest w pl na stale). Czy to znaczy ze nawet jesli zalozylbym DG to i tak towaru bez udokumentowanego pochodzenia srzedac w zaden sposob nie moge? W moim rodzinnym miescie na taargu jest kilku ludzi ktorzy widze sprzedaja takie rzeczy(jest to glownie straszny zlom w porownaniu z tym co moge przywozic) i jednak jakos to robia. Prosilbym kogos kto zna sie na rzeczy o konkretna odpowiedz. Pozdrawiam
Czy ktos mi cos podpowie?
zawsze możesz sprzedać na allegro i innych serwisach aukcyjnych-a sprzęt przyjmujesz od ludzi jako darowizna a potem sprzedajesz i płacisz odpowiedni podatek . Kwestia ustalenia wartości-musisz popytać w US, a na aukcjach sprzedasz wszystko.
Z jakiego panstwa bierzesz wystawki?
Witam Mogę odbierać od ciebie ten towar w ilościach hurtowych kontakt
adam.fobos@gmail.com
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wystawki po raz xxx": - Wystawki w USA - Wystawki niemieckie - wystawki w niemczech - meble z wystawki
• Strona 1 z 1
|
|