Witam!
Jeśli jest ktoś zorientowany to proszę o odpowiedź na pytanie czy jeśli chcę wyświetlać bajki, bądź filmy na telebimie, lcd czy też innym wyświetlaczu niezbędne jest jakieś pozwolenie? Czy muszę uiścić opłatę zaiksowi? Jak to ogólnie wygląda?
|
WYŚWIETLANIE BAJEK FILMÓW !! |
WYŚWIETLANIE BAJEK FILMÓW !!
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!
Jeśli jest ktoś zorientowany to proszę o odpowiedź na pytanie czy jeśli chcę wyświetlać bajki, bądź filmy na telebimie, lcd czy też innym wyświetlaczu niezbędne jest jakieś pozwolenie? Czy muszę uiścić opłatę zaiksowi? Jak to ogólnie wygląda?
Zniżę się do poziomu autora tematu i zadam równe głupie pytanie jak On:
pikop, czy uważasz że kina nie płacą nic producentom za możliwość wyświetlania ich filmów/bajek? Wszystko w temacie :)
Źle zinterpretowałem pytanie, tak jak napisałeś oczywistym jest że trzeba uiścić takową opłatę, ale moje pytanie powinno brzmieć ile wynosi taka opłata? i jak to się ma w stosunku do starszych filmów? Do tego dodam pytanie o program do cyklicznego wyświetlania klipów, czy istnieją takie wogóle?
Ja pamiętam, że kilka lat temu w salce do 50 osób wyświetlaliśmy filmy z lat 90 (głównie Woody Allen) i koszt licencji na jeden film to około 400 złotych. Wydaje mi się zatem, że koszt na osobę bez marży to około 10 złotych musisz liczyć przy pełnej frekwencji. Aby wyjść na swoje to pewnie bilet za 20 złotych. Duzi mogą oczywiście więcej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "WYŚWIETLANIE BAJEK FILMÓW !!": - Buss i wyswietlanie filmow - Odnosnie bajek na ścianach... - odzież z nadrukami ze znanych bajek - Malowanie bajek na ścianie - pokoje dziecięce - Wypożyczalnia filmów DVD
• Strona 1 z 1
|
|