|
Wysyłanie e-mail a kasa fiskalna ? |
Wysyłanie e-mail a kasa fiskalna ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam pytanie ! Chciałbym sprzedawać informatory przez internet. Klient wpłaca na konto np. 10 zł, (w tytule przelewu podaje adres e-mail) a ja mu wysyłam informator na jego adres e-mail. I teraz mam pytanie - czy do takiej sprzedaży, nawet jeżeli nie przekraczam obrotu, jest wymagana kasa fiskalna ? Pozdrawiam. Ps. Informatory są mojego autorstwa.
Osobiście wątpię. Kupując e-booka w Internecie nigdy nie dostałem dowodu zakupu. Nie wiem jak to jest prawnie rozwiązane.
Płatność On-line wszystko rozwiąże.
No tak ale płatność online musisz wpisać w sprzedaż, nie ?
Czyli nie muszę mieć kasy fiskalnej, czy jednak muszę ją mieć ? Jaki paragraf to "obrazuje" ?
Nie przekraczam obrotu 40.000 zł. Czy muszę mieć kasę fiskalną ??? Wysyłka mailem informatorów - czyli koszt wysyłki "0 złotych", czyli nie mam papierkowej roboty z VAT ? - czy byłoby to zbyt piękne ? pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wysyłanie e-mail a kasa fiskalna ?": - KASA FISKALNA w firmie, dla kogo kasa fiskalna? - Czy kasa fiskalna może działać jako drukarka fiskalna? - kasa fiskalna czy drukarka fiskalna? - kasa fiskalna a drukarka fiskalna - kasa fiskalna i VAT
• Strona 1 z 1
|
|