Witam.
Mam pytanko. Jeśli ktoś życzy sobie wysyłki za pobraniem to kiedy mogę wystawić mu paragon? Wystawiam paragon w dniu wysyłki pomimo nie odnotowania wpłaty czy wpierw czekam aż towar odbierze i potem dosyłam mu paragon?
|
Wysyłka za pobraniem a faktura/paragon |
Wysyłka za pobraniem a faktura/paragon
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam.
Mam pytanko. Jeśli ktoś życzy sobie wysyłki za pobraniem to kiedy mogę wystawić mu paragon? Wystawiam paragon w dniu wysyłki pomimo nie odnotowania wpłaty czy wpierw czekam aż towar odbierze i potem dosyłam mu paragon?
Witam.Ja wysyłam paragon/fakturę z towarem w paczce , nie ważne czy to za pobraniem czy wpłata na konto.
Ja gość nie odbiera to musisz zrobić korektę.
A czy nikt sie potem nie doczepi? Wystawiasz paragon pomimo braku zaksiegowanej wplaty?
A gdzie ty "księgujesz" te wpłaty? Czyżbyś prowadził pełną księgowość?
To czy ktoś wpłaci czy nie wpłaci, nie ma żadnego związku ani z "księgowaniem" sprzedaży w KPiR, ani też z wysokością podatków. Data wysyłki = Data sprzedaży Takie założenie pozwoli na uniknięcie większości pytań jakie zadajesz.
a co jesli ktos paczki nie odbierze ?
To zapewne towar wróci do ciebie - i anulujesz transakcję.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wysyłka za pobraniem a faktura/paragon": - Kasa fiskalna i wysyłka za pobraniem - Przesyłka za pobraniem a pełnomocnictwo - Księgowanie wpłat paczek wysłanych za pobraniem - Brak opcji "za pobraniem" a sprzedaż na odległość - wysyłka do niemiec
• Strona 1 z 1
|
|