Przeglądając forum natknąłem się na posta zamieszczonego przez pewnego marzyciela który chciałby stworzyć polską markę samochodów. Pomysł dla wielu wydaje się szalony, lecz znalazł też grono zwolenników.
Tyle tytułem wstępu..
Ja też mam marzenie, którym jest wytwórnia muzyczna. W tym momencie wiele osób powie że przecież mamy ich w Polsce sporo. z tym się całkowicie zgadzam. Jednak przyjrzyjmy sie jaką oni muzykę wydaja i promują. W ogromnej większości jest to po prostu chłam którego nie da się słuchać, no bo ile można znosić gwiazdeczki pokroju Mandaryny czy Dody? Nie chcę obrażać tutaj nikogo, jednak sądzę iż gusta polaków są znacznie bardziej zróżnicowane, a przez to czym nasze rodzime wytwórnie karmią słuchaczy, polska scena coraz bardziej się kurczy i zniża się do poziomu Disco Polo (hip-hopolo czy sakro-polo).
Muzyka towarzyszy mi od najmłodszych lat i rzeczą która bardzo mnie boli jest to iż w moim mieście Krakowie, uznawanym za Europejskie Miasto Kultury nie ma żadnej poważnej wytwórni płytowej, a zarówno krakowska jak i małopolska scena muzyczna jest bardzo bogata i pełna utalentowanych wykonawców o których świat powinien usłyszeć.
I tutaj moja prośba, jeżeli jest ktoś na tyle szalony, ale również posiadający w sobie zapał i wiarę iż sytuację na polskiej scenie muzycznej można zmienić, niech pisze albo tu na forum albo do mnie na maila su_mi@poczta.fm. Sam nie jestem w stanie udźwignąć tego przedsięwzięcia, ale z pomocą ludzi dobrej myśli może sie udać.
Pozdrawiam