Witam
Mam taki pomysł który podsuneła mi ostatnio nieświadomie rodzina, mianowicie mieszkam na wiosce , u mnie w gminie jest jedna oczyszczalnia i do niej jest podłaczona tylko jedna miejscowość, z reszty miejscowości nieczystości mieszkańcy muszą wywozić "we własnym zakresie" czyli szambowozem czy jak kto woli wozem asenizacyjnym (ładnie i pachnąco to brzmi) jednak u mnie w okolicy jest tylko jedna firma która się tym zajmuje i ma tyle roboty że nie wyrabia się tzn jak chce się żeby wypompowana nam szambo trzeba czekac prawie tydzień i kosztuje to 60zł (do oczyszczalni jest 6km) facet co wozi używa do tego traktora i beczki. Ja sobie pomyślałem że to jest dobry pomysł na interes bo konkurencja mała, oczyszczalnia podobno ma być za dwa lata ale w sumie to co roku to słyszę. Najlepiej by było kupić taki ciężarowy samochód i nim wywozić szybko by było i wiecej można osób by obsłużyć w ciągu dnia. Co sądzicie na ten temat?
To są moje wstępne i niedopracowane przemyślenia, nie wiem jak jest z wywozem czy trzeba miec jakies pozwolenia itp ale ogolnie proszę o skomentowanie samego pomysłu
Pozdrawiam