|
Wywrotka |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zatstanawiam sie nad kupnem wywrotki (ok 15, 17 ton ladownosci typu 6 x 6, 6 x 8) i rozpoczeciem DG. Co o tym, myslicie? potrzebuje inormacji na temat pozwolen, zapotrzebowania na tego typu uslugi, stawkach itp.
Kolego chcesz się dowiedzieć, rusz się trochę, wykręć numerek na pierwszą lepszą żwirownię , zapytaj po ile mają żwir, dalej zadzwoń do pierwszego lepszego ogłoszenia zapytaj po ile kolega sprzedaje żwir i masz odpowiedz. A co ty myślisz że na całej Polsce masz te same ceny ?
Zapotrzebowanie jest duże, na pewno nie w zimę ale jest, zależy gdzie mieszkasz, co tam jest w okolicy. Jak coś się dzieje, to warto, ale 16 ton to co ty chcesz kupić „kamaza” ? Minimum 30Ton. Wtedy i kasa będzie lepsza. A pozwolenie, firma transportowa, i to co każdy powinien mieć, żeby wozić żwir nie potrzebujesz
Ponawiam temat prosze o opinie i praktyczne informacje ludzi którzy maja/mieli stycznosc z tego typu biznesem. Z góry dziekuje
Tak sie składa, ze dzięki mojej osobie, firma która zajmowała się żwirem, ma w tej chwili flotę Tirów, własnie "wywrotek".
Sam w to miałem wejść ale to nie dla mnie. W tym biznesie, jak chcesz coś osiągnąć trzeba mieć kontakty, wozić zwir możesz ale z tego to taka sobie kasa kolego.
|
|