|
Wywrotka |
Wywrotka
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zatstanawiam sie nad kupnem wywrotki (ok 15, 17 ton ladownosci typu 6 x 6, 6 x 8) i rozpoczeciem DG. Co o tym, myslicie? potrzebuje inormacji na temat pozwolen, zapotrzebowania na tego typu uslugi, stawkach itp.
Kolego chcesz się dowiedzieć, rusz się trochę, wykręć numerek na pierwszą lepszą żwirownię , zapytaj po ile mają żwir, dalej zadzwoń do pierwszego lepszego ogłoszenia zapytaj po ile kolega sprzedaje żwir i masz odpowiedz. A co ty myślisz że na całej Polsce masz te same ceny ?
Zapotrzebowanie jest duże, na pewno nie w zimę ale jest, zależy gdzie mieszkasz, co tam jest w okolicy. Jak coś się dzieje, to warto, ale 16 ton to co ty chcesz kupić „kamaza” ? Minimum 30Ton. Wtedy i kasa będzie lepsza. A pozwolenie, firma transportowa, i to co każdy powinien mieć, żeby wozić żwir nie potrzebujesz
Ponawiam temat prosze o opinie i praktyczne informacje ludzi którzy maja/mieli stycznosc z tego typu biznesem. Z góry dziekuje
Tak sie składa, ze dzięki mojej osobie, firma która zajmowała się żwirem, ma w tej chwili flotę Tirów, własnie "wywrotek".
Sam w to miałem wejść ale to nie dla mnie. W tym biznesie, jak chcesz coś osiągnąć trzeba mieć kontakty, wozić zwir możesz ale z tego to taka sobie kasa kolego.
Kolego zapytaj w takich firmach jak budimex, strabag. Tam podpisujesz umowe mając swój sprzęt i już masz jakąś większą pewność co do pracy, samemu szukając zleceń może i byś lepiej wyszedł, ale podpisując umowe masz zapewnioną pracę. Minus - musisz codziennie podstawiać sprzet, inaczej płacisz karę. Jeśli się zepsuje - ich to nie obchodzi.
A kolega ABLO taki pewny siebie, a chyba nie wie co to znaczy TIR - jest to kwestia prawna, przyspieszająca kontrole celne, a nie rodzaj pojazdu. Powodzenia kolego z działalnością. Wszystko się opłaca, ale trzeba do tego rzeczowo podejść, i się nie załamywać, lecz też nie ciągnąć czegoś i topić kase, jeśli się widzi że nic z tego nie wychodzi. Szczęscia i cierpliwości
Witam kolego takie firmy jak Strabag to wybij sobie z głowy bo pójdziesz z torbami wiem coś o tym bo w moim rejonie wykończyli 4 firmy i to niemałe
jak chcesz wejść w transport to się dobrze zastanów
Sprawdź również podobne tematy:
- Wywrotka 3,5t
- Usługi wywrotką z hds - Mała wywrotka - Usługi transportowe wywrotką o DMC do 12t lub do 18t. - Transport : dostawczy do 3,5 t czy wywrotka - Ciągnik z naczepą czy wywrotka - Wywrotka 25ton/ład.wynajem,usługi - Usługi: koparka, spychacz, wywrotka itp. - Usługi mini koparką i Żuczkiem wywrotką :) Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|