Witam
Mam pytanie - czy umowy zawierane przez firmę powinny mieć jakiś wzór (np. oznaczane być numerem w jakimś formacie) ?
Będę rozliczał się na książce przychodów i rozchodów...
Pozdrawiam
|
Wzory umów firmy |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam
Mam pytanie - czy umowy zawierane przez firmę powinny mieć jakiś wzór (np. oznaczane być numerem w jakimś formacie) ? Będę rozliczał się na książce przychodów i rozchodów... Pozdrawiam
Nie.
Jeśli mam rozumieć to chodzi o nagłówek umowy? Jeśli tak, to ogólnie przyjmuje się, że nie ma obowiązku numerowania umów, lecz dla lepszego porządku (jeśli tych umów ma być więcej) to przydałoby się je usytematyzować numerycznie. Przykładowo - podpisuje się w dniu dzisiejszym dwie lub więcej umowy. Po czasie musimy się powałać na którąś z umów i w tym momencie powołujemy się na Umowę z dnia 24.05.2007, jednakże sami do końca nie wiemy, o którą umowę chodzi.
Umowa jest zawsze zwierana między osobami, firmami, instytucjami. Data co prawda nie identyfikuje stron, ale strony umowy są zawsze określone (jeżeli nie ma - umowa jest nieważna). Jeśli zawierasz dużą ilość umów i potrzebujesz numeracji dla celów ułatwienia sobie życia, to numeruj je i kataloguj z opisami, które ułatwią Ci znalezienie odpowiedniej umowy w każdej chwili, gdy tylko będziesz tego potrzebował. Nie widzę problemu.
|
|