|
Zaczynam produkować kosmetyk samochodowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Zaczynam produkować pewien kosmetyk samochodowy. Nie jestem zadeklarowany jako vatowiec więc muszę to zrobić chcąc sprzedawać mój produkt detalicznie więc z 1000zł na kasę fiskalną poleci, potem jak coś chcę wbić na kasę to muszę mieć na moim produkcie pewnie kod kreskowy ... ale nie to chyba nie jest konieczne ... jakie kody pkd dopisać do działalności chcąc produkować kosmetyki samochodowe i "śmieszne prezenty" Pozdrawiam i proszę o pomoc
Wszystko zalezy co to za kosmetyk.
Inny kod będzie dla zawieszki zapachowej a inny na kredkę maskujaca rysy na lakierze.
Przyznanie kodów kreskowych odbywa się poprzez rejestrację w CKK (kiedyś w Poznaniu). Obecnie jest trochę biur pośredniczących. Rejestrując się w CKK mamy indywidualny numer, który składa się z szeregu cyfr oznaczających- Kraj/Firmę/Produkt/Nr kontrolny.
Moim zdaniem warto wykonać taką rejestrację, ponieważ wielu potencjalnych klientów nie zamówi u Ciebie produktu bez kodu na etykiecie. O hipermarketach nie wspomnę. Pozdrawiam Jacek Majewski
Witam.
Ja w związku z kodami. Wszystko mozna zalatwic samemu. W ciagu doslownie tygonia bez zbednych formalnosci mamy przyznane kody kreskowe. poszukaj na google GS1 pozdrawiam
A powiedzcie mi jaki kod pkd do produkcji pochłaniaczy wilgoci :) nigdzie tego nie mogę odszukać pozdrawiam
|
|