|
zadna kobieta nie pojdzie na zlom |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
moge sie podjac produkcji automatow do skupu puszek po piwie i butelek PET,kobiety nie chodza na zlom ,a najczesciej robia zakupy,rocznie ok 130 ton jest produkowanych opakowan PET,a puszki,jeszcze wiecej,dziennie ze zbierania puszek mozna zarobic ok.15 pln,a ja mam pomysl na maszyne do skupu tych materialow,wiem jak zrobic takie automaty po kosztach,ale czy to dobry pomysl?dlaczego mowa o kobietach i zakupach?one sa oszczedne,lubia zyski ,a jak wlozysz pare puszek do automatu,to dostajesz talon na sume x do wykorzystania w tym sklepie,a pieniadze nie ida do smieci,poradzcie
No widziałem takie automaty za granicami naszego kraju. Oprócz puszek przyjmowały jeszcze butelki pet. Trudno powiedzieć czy u nas takie coś by wypaliło, na kilogram wchodzi gdzieś 40 puszek i w skupie kosztuje 4 zł. Teraz trzeba się zastanowić jaką dać cenę za sztukę żeby się opłacało komuś targać 10 puszek do sklepu. Te automaty mają jeszcze taką wadę, że puszki nie mogą być zgniecione, można by chyba zrobić też taki automat który by skupował na kilogramy ale znając polską mentalność to byś tam miał codziennie 100kg kamieni.
moze ktos wie jakie sa ceny skupu plastiku
YAKUZA co dotego że kobiety nie chodzą na złom to się mylisz przynajmniej co do mnie hehe ja chodze na złom tak samo jak ty lubie oszczedzac (podobno zadka cecha u kobiet haha). Ja jak mi się nagromadzą puszki po piwku ide je zarazs przedać,ostatnio nawet rozbierałam na cześci piecyk gazowy aby sprzedać i zarobiłam 80 zł zawsze coś zamiast wyżucac do kosza.
POZDRAWIAM
|
|