Witam mam 19 lat i niedługo kończę liceum. W nastepnym roku idę na studia i uważam że to dobry czas żeby zacząć zarabiać jakieś pieniądze. Moim pomysłem jest prowadzenie zajęć sportowcyh z dziećmi w wieku 6-9 lat. Chodzi mi tu o np zajęcia ogólnorozwojowe z elementami gier zespołowych które odbywałyby się 2 razy w tygodniu po 1,5h na sali którą trzebaby wynająć. Czytałem już troche na temat możliwości takiej pracy i w związku z tym kieruję do was pare pytań. Szczególnie od strony prawnej nie wiem jak to może wyglądać.
1.Czy aby prowadzic takie zajęcia starczy mi legitymacja instruktora sportu ze specializacją w piłce nożnej? Czy wogóle musze posiadać taki dokument?
2.Co myślicie o zaproponowanym przeze mnie rozkładzie zajęć (2 x 1,5h w tygodniu), czy to nie za dużo lub za mało dla dzieciaków w tym wieku?
3. Czy orientujecie się ile może kosztować wynajem hali sportowej w dużym mieście? Tzn mniej więcej znam ceny u mnie w mieście ale moze orientujecie się czy są jakieś zniżki jeśli byłaby to stała współpraca?
4. Czy muszę zgłaszać taką działalność jako 'działalnosc gospodarcza' i przechodzic te wszystkie formalnosci? placic cos co miesiac itp? Jesli tak to jak to by mialo mniej wiecej wygladac? A moze mam szanse na dofinansowanie przez miasto sprzetu sportowego?
5. Co myślicie o tym pomyśle, myslicie ze udaloby mi sie zebrac okolo 20 uczestnikow? I główne pytanie czy powierzylibyście swoje pociechy studentowi aby prowadzil z nimi zajecia sportowe? W prawdzie nie duże doświadczenie ale myślę że duża pasja do sportu no i niezły kontakt z dzieciakami ;) No i oczywiscie sporo pomyslow na dobra zabawe, połączoną z rozwojem fizycznym jak i psychicznym.
Cena takich zajęc wachałaby się od 60 zł miesięcznie do 90 zł miesięcznie (zalezy od ceny wynajmu hali wzielem pod uwagę 50zl za h i 80zl za h) pod warunkiem uczestniczenia 20 osób.