Witam
Mam pytanie
Od roku razem z kolegą wynajmujemy wspólnie mieszkanie. Okazało sie niedawno ze kolega ma problem z niespłaconym długiem i do drzwi zapukał komornik. Czy komornik ma prawo zabrać jakies moje rzeczy?
Bardzo prosze o pomoc
|
Zajęcie przez komornika mienia współlokatora |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Windykacja wierzytelności
Autor
Wiadomość
Witam
Mam pytanie Od roku razem z kolegą wynajmujemy wspólnie mieszkanie. Okazało sie niedawno ze kolega ma problem z niespłaconym długiem i do drzwi zapukał komornik. Czy komornik ma prawo zabrać jakies moje rzeczy? Bardzo prosze o pomoc
Nie, komornik nie ma prawa zająć nic Twojego chyba że łączyła by Was jakaś wspólnota np. bylibyście małżeństwem w innym wypadku nie.
Ps. Ładny nick ^^
taa, a komornik bedzie siedział po łózkiem i patrzył w nocy czy ich nic nie łączy ?
jak przychodzi komornik to kazdy mówi ze to nie moje z punktu widzenia prawa NIE MA , ale ile razy komornicy mieli prawo w w cenzurze ?albo i głębiej ?
Czym innym jest, będąc dłużnikiem, powiedzieć "to nie moje", a czym innym, będąc os. 3, powiedzieć "to moje".
W razie zajęcia przedmiotu nie należącego do dłużnika - powództwo o zwolnienie, pamiętając o miesięcznym terminie do jego wytoczenia, liczonym od chwili dowiedzenia się o naruszeniu prawa.
|
|