Witam ponownie.
Co myślicie o zakładzie fryzjerskim? Myślę o zatrudnieniu 2 fryzjerek. Konkurencja duża, ale ludzi też nie brakuje a włosy rosną :) Niestety nie mam w tej dziedzinie żadnego doświadczenia.
|
Zakład fryzjerski |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam ponownie.
Co myślicie o zakładzie fryzjerskim? Myślę o zatrudnieniu 2 fryzjerek. Konkurencja duża, ale ludzi też nie brakuje a włosy rosną :) Niestety nie mam w tej dziedzinie żadnego doświadczenia.
Najwiekszym obecnie problemem jest zatrudnienie, jezeli masz dobre fryzjerki czy tez
o ile masz, to w ciemno mozesz w to wchodzic . Ja juz bym mial duza siec gdyby nie problem z zatrudnieniem, dalem sobie spokoj . Zacznij od zatrudnienia, potem otworz salon - ten biznes tak dzisiaj wyglada. Daj procent od obrotu i wpadaj raz na tydzien po kase a reszte czasu poswiec na konkretny biznes . pozdrawiam
zastanawialo mnie zawsze apropos zakladow fryzjerskich, jak wlasciciel wie ile dziewczyny "obsluzyly" klientow. Jesli nie maja zadnej kasy fiskalnej itp. Ja chodze np do zakladu, w ktorym strzyze moja znajoma i zawsze place jej polowe tego co inni i wydaje mi sie, ze ona bierze ta kase do kiesznie. No wiec jak jej szef moze wiedziec ile rzeczywiscie bylo klientow i jakie powinny byc rzeczywiste przychody. Zaufanie??? Niby to proste, ale chyba nigdy w 100% mozliwe.
to jak w gastronomii, monitoring się sprawdza...
i zasada zero tolerancji - przyłapanie na jednym przekręcie - wylotka
WITAM TOMASZ rowniez w tym watku. Hhmmm monitoring. Na swoim poprzednim przykladzie, to jestem pewien, ze u "mojej" fryzjerki monitoringu nie ma. A nawet jak jest to co z tego jesli ja jej place np 10 zl zamiast 20. I tak juz kilka lat a ona pracuje nadal, wiec szefo ewidentnie jest przez nia skubany. Bo nawet jesli 10 wrzuca do skarbonki to i tak jest to 10 a nie 20 jak byc powinno. Mysle tez kiedys o fryzjerstwie w przyszlosci ale jakos ta techniczna kwestia odbierania i rozlicznia kasy do tej pory nie zostala przeze mnie rozszyfrowana. Zgadzam sie jednak, ze tu nie ma zmiluj sie, pierwsza wpadka i DO WIDZENIA.
wiem,
prowadzilem pub - podobne zasady zawsze musisz zawezic do minimum mozliwosci manewru pieniedzmi przez pracownikow. otwierajac lokal zawsze mozesz w nim byc , albo pojaiwac sie co h, aby sprawdzac obrot. bedzie to meczace przez m-c, moze 2, ale ustalisz potencjalny obrot jednak monitoring to najnizszy koszt,a jestes w stanie jasno okreslic ile osob bylo obslugiwanych.
Monitoring wydaje się dobrym rozwiązaniem w przypadku fryzjera męskiego. Tu sprawa jest prosta bo opłata od "łebka" jest stała np 15 zł.
15 zł X ilość osób zarejestrowanych na kamerze = dzienny przychód zakładu. Fryzjer damski- tu już gorzej. Cennik jest zróżnicowany, jedna chce modelowanie druga farbowanie itp. Trzeba dodatkowo podsłuch założyć :wink: Swoją drogą fryzjerzy są najczęściej na karcie podatkowej i dlatego nie maja kas fiskalnych. Płacą fiskusowi stałą kwotę co miesiąc bez względu na wielkość przychodu.
Hej, ma ktos moze program FIRMA odcinek jak zalozyc zaklad fryzjerski?
Monitoring nie wiele pomoże.
Najważniejsze w tym biznesie jest dobrze wykwalifikowana kadra oraz uczciwość. Na nic Ci nieda posaiadanie dobrze usytuowanego lokalu jeśli jakość usług nie będzie wysoka. ps. proszę o komentarz do mojego pomysłu http://www.biznesforum.pl/topics17/serwis-o-restauacjach-i-nie-tylko-sugestie-vt3634.htm
tak a propo tematu to chciałbym zapytać jakie moga byc koszty założenia zakładu fryzjerskiego powiedzmy z dwoma stanowiskami?
Witam, sam chcialbym sie dowiedziec bo tez sie zastanawiam nadtym, ponoc za 20000 mozna juz zaczac dzialac, niech ktos odpowie kto ms juz zaklad czy taka kwota starczy na poczatek na nie duzy zaklad ?dzieki
Wystarczy tylko ze jest jeden problem a dotyczy on znalezienia dobrych fryzjerek poniewaz te wola wyjechac do anglii i zarobic o wiele wiecej niz pracowac w polsce za 700 zl Tez zastanawiam sie nad otwarciem wlasnego malutkiego salonu fryzjerskiego z dwoma stanowiskami w bydgoszczy mam juz nawet upatrzone wyposazenie uzywane bo uzywane z allegro ale w bardzo dobrym stanie koszt 6 tys lecz wacham sie z jego kupnem i wydaniem owej kwoty poniewaz cos mi sie wydaje ze bede miec duzy problem ze znalezieniem w moim przypadku dwoch fryzjerek poniewaz sa tacy ktorzy wlasnie maja takie problemy. A nie zapominajmy o jeszcze jednej rzeczy sanepid
|
|