|
ZAKŁAD KAMIENIARSKI! - strona 2 |
ZAKŁAD KAMIENIARSKI!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mieszkam na dolnym śląsku niedaleko miasta strzegom gdzie jest zagłębie kamieniarskie na każdej wiosce jest po kilku kamieniarzy do niedawna pracowałem w firmie która graniczyła z dwoma kamieniarzami i sam widziałem po dostawach kamienia że co roku mniejszy przerób kamienia mają kiedyś był pełny plac wielkich kostek kamienia a teraz 4 -6 bloczków stoi z jednym kamieniarzem się zaprzyjaźniłem i mówi że co roku jest biedniej nie przez konkurencje polską tylko tani kamień z chin mówi że ciągnie dalej bo wyjścia nie ma ale nie widzi sie w przyszłości w tej branży więc myśle że ktoś sprzedaje ten zakład z powodów spadku produkcji i zysków więc zastanów się dlaczego chce sie ktoś pozbyć tak sie wydaje na pierwszy rzut oka dobry biznes
Zgodzę się z przedmówca. Obecnie cwani kamieniarze biorą kamień z Chin w bardzo dobrej cenie. Wystarczy przejechać się po województwie warmińskim, podlaskim, śląskim. Tam gdzie jest konkretny zakład, duży plac, dźwig suwnicowy to jakoś dają rade. Są też mniejsze zakłady i jakoś ciułają, ale to przechodzi z ojca na syna itd. Do tego trzeba wiedzieć jakich narzędzi używać diamentowych bo można stracić kilka groszy. A konkurencja jest ogromna, jak w każdej gałęzi gospodarczej. Mam na co dzień styczność z tą branżą. Jest kilku graczy na polskim rynku, którzy robią dużą kasę,ale mają układy i ciężko jest je przebić cenowo. Ale próbować trzeba.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "ZAKŁAD KAMIENIARSKI! - strona 2": - Zakład kamieniarski Nagrobki Parapety itp. - Zakład KAMIENIARSKI nawiąże współpracę ! - Szukamy montażystów - kamieniarzy. Zakład Kamieniarski. - SPRZEDAM PROSPERUJĄCY ZAKŁAD KAMIENIARSKI Z 1HA DZIAŁKI - Zaklad kamieniarski
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|