A jeżeli chodzi o dotację to nie licz że ktoś Ci da coś za darmo, jak tak ktoś mówi to uciekaj przed nim jak najdalej .
Oni jedną ręką dają a dwoma grabią . Jest takie powiedzenie że żadne grabie nie grabią od siebie :)
Powodzenia
|
Zaklad masarski. - strona 2 |
Zaklad masarski.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A jeżeli chodzi o dotację to nie licz że ktoś Ci da coś za darmo, jak tak ktoś mówi to uciekaj przed nim jak najdalej .
Oni jedną ręką dają a dwoma grabią . Jest takie powiedzenie że żadne grabie nie grabią od siebie :) Powodzenia
Mam pytania do masarz1975
1 Jak to jest z tymi dotacjami i na jakich zasadach ? 2 Co na początek trzeba kupić i gdzie te rzeczy można zdobyć oczywiście do małego zakładu ? zresztą mam więcej pytań jak można odpowiedź czy jakieś ciekawostki w tej sprawie na maila jagiel05@wp.pl
masarz1975 ostatni post napisal w lutym 2008 wiec pewnie bedzie ciezko by cos jeszcze od niego wydebic...
Tak czy inaczej sam rozwazam otwarcie masarni tyle ze w UK.Jest tu sporo polskich sklepow,ktore oferuja polskie wedliny ,ktore przyjezdzaja z Polski.Ameryki nie odkrywam myslac -po co te towary maja jechac z Polski jak moga byc produkowane na miejscu(koszty produkcji beda wieksze proporcjonalnie do wyzszych cen zbytu)...Na chwile obecna jest jedna polska masarnia w Anglii o ktorej mi wiadomo-jesli sa inne to znaczy ze sa kiepsko rozpromowane. Na poczatku mysle o produkcji najpopularniejszych produktow typu:kielbasa swojska i wedzonki o ktorych pisal masarz.Chcialbym,by wyroby byly najwyzszej jakosci i natym chcialbym sie w glownej mierze skupic.Mysle,ze takie wyroby mialyby najwieksze zejscie. Oprocz zaopatrzenia okolicznych sklepow,z czasem moglbym popytac wsrod supermarketow,ktore maja coraz to wiekszy polski asortyment na swoich polkach. Jestem na etapie pisania biznes planu i juz wiem,ze bede potrzebowal wsparcia z banku lub dotacja z UE. Rozwazam rowniez wspolprace z osobami posiadajacymi srodki do zainwestowania w ten,innowacyjny jeszcze pomysl na biznes wsrod Polakow na Wyspach Co o tym myslicie?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zaklad masarski. - strona 2": - Zaklad pogrzebowy - Zaklad krawiecki - Zaklad kamieniarski - zaklad fryzjerski - Zaklad zbrojarski
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|