|
Zakład pogrzebowy - strona 2 |
Zakład pogrzebowy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Odswierzając lekko humorystycznie rozwiniety temat. uwarzam to za swietny pomysl moze nie z tym pre-paid lecz z sama koncepcja zakldu pogzrebowego. ale zeczywiscie trzeba sie przebic i niezle posmarowac odpoweidnim ludizom...
Mój kuzyn w Polsce prowadzi ten biznes od kilku lat. Ma świetne wyniki finansowe, niestety największe minusy: Brak partnerki, pomimo, że jest mądry i przystojny facet, dalej, nieprzyjemna praca a wręcz czasami odrażająca, brak solidnych i uczciwych przyjaciół. To koszty jakie ponosi za prowadzenie tego biznesu. Ludzie w Polsce są bardzo dziwni. A, miasto ma około 100 tys mieszkańców + okoliczne wioski.
pozdrawiam
Ostatnio myślałem o tym biznesie..Jest on na pewno dochodowy.Jak pisali poprzednicy nie jest za bardzo przyjemny. Sądze że byłbym w stanie poprowadzić taki biznes.Jeśli ktoś wie ile w jego okolicy zakłady pogrzebowe biorą pieniędzy od jednego pogrzebu to bardzo proszę o taką informacje.Piszczcie co sądzicie ogólnie o takiej działalności.Wszystkie opinnie są cenne.
koszty pogrzebu to okolo 5000 zl
ale jest to nie mile ja np nie mogl bym prowadzic zakladu pogrzebowego ale nie odradzam pozdrawiam
mf, w tresci zawarłes wszystko. Branża dochodowa, ale łapówki, pavulon, specyfika klienteli... to na pewno nie jest biznes dla kazdego
pozdrawiam
Witam Wszystkich forumowiczów
A czy ktoś wogóle orientuje się jakie pozwolenia trzeba mieć i czy są jakieś przepisy odnośnie położenia takiego zakładu pogrzebowego w okolocach budynków mieszkalnych, aby otworzyc taki biznes?
Adrian patrzysz za bardzo w przyszłość. 99% zakładów pogrzebowych zajmuje się wyłącznie obsługą ceremonii pogrzebowych i sprzedażą trumien. Mało który zakład zajmuje się przechowywaniem zwłok. Do zakładu zgłasza się rodzina, wybiera trumnę ewentualnie podaje ubrania. Zakład zawozi to do prosektorium gdzie ludzie z prosektorium ubierają i wkładają ciało do trumny. O ile wiem to sa potrzebne specjalne pzoowlenia na przewóz zwłok ( karawan mus imieć odpowiednie parametry)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakład pogrzebowy - strona 2": - Zakład pogrzebowy na wsi - Zakład Pogrzebowy-informacje - Zakład Pogrzebowy-informacje - Zakład pogrzebowy + chłodnia - zakład pogrzebowy, trumny, nagrobki
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|